Kultur

Ny singel frå Symra

– Me skal sleppa ein låt som heiter «Purple Sweater». Det er den nyaste av dei låtane me har spelt inn så langt, seier Øyvind Kleppe i Symra.

Duka for familiedag i Kulturløo

Laurdag blir det arrangert familiedag i Kulturløo på Drange. Arrangementet er i samband med både Kystsogevekene og Kulturminnedagene.

Då koleraen herja

På vårparten i 1849 tok folk i bygdene på Tysnes til å bli sjuke. Dei hadde ei vond aning om kva som ville koma til å skje – ryktet om den dødelege epidemien hadde alt spreidd seg langs kysten.

Farande fant

«Farande fant» fanst det ein del av før i tida. Nokre var fredelege handelsreisande, andre kunne vera av den typen ein kalla «splint», og som ikkje alltid var like gode å koma ut for.

Vågen full av veteranbåtar

Vil du vera med på ferda når armadaen av veteranbåtar inntek Bergen i neste veke, kan du løysa billett fleire stader på Tysnes og bli ein del av den store skutefesten.

Svarthuva – eit kvardagsplagg

Svarthuva var i si tid eit lokalt særmerke for kvinner frå Tysnes. Ikkje minst viste huvene godt att når kvinnfolka drog til byd’n.

Mini Surhaa Blues utsett til august

Eigentleg skulle det ha vore Mini Surhaa Blues hos Karianne Dalland Nesse og familien på laurdag, men barnefestivalen på Neshamn vart nyleg utsett til 18. august.

Korpskos frå pub til pub

Laurdag var både Tysnes musikklag og Onarheim musikklag med på marsjering frå pub til pub på Leirvik på Stord etter inspirasjon frå britisk tradisjon.

Skryt til tysnesforfattar Mads Rage

Fleire aviser har no skrive bokmelding om debutboka til Mads Rage, «Og skipet seglar vidare». Me skreiv om boka og intervjua forfattaren i påskenummeret vårt. Fredrik Wandrup i Dagbladet trillar terningen til fire og skriv at «Rage fører et godt og sikkert nynorsk. Historien gnistrer av spenstige detaljer». Wandrup blir ikkje forundra om Tarjei Vessaas er ein av forfattaren sine...

60 år sidan «The Vikings»

I 1957 vart heile Tysnes og store delar av Fusa sett på hovudet då det vart gjort kjent at sjølvaste Hollywood skulle spela inn ein film i Maurangerfjorden.

Deltek på «Dei unges festspelframsyning»

Laurdag stiller Stord, Fitjar, Bømlo, Tysnes, Kvinnherad og Sveio kulturskule med eit utval av sine mest talentfulle elevar i Stord kulturhus. Øyvind Kleppe er Tysnes sin representant, og han opptrer ilag med pianist Irene Simonsen.Kulturskulane lovar ei variert og flott kulturell oppleving denne dagen. Framsyninga er ei satellittutgåve av «De unges festspilldag» under festspela i...