Kultur

Heilag-Olav – ein levande helgen

Ikkje mange historiske skikkelsar har sett større spor etter seg i vår nasjonale og også lokale historie enn Olav II Haraldsson, som vart kåra til helgen etter sin død 29. juli 1030 på Stiklestad og fekk tilnamnet «den heilage» allereie året etter, då han vart utropt som helgen.

Dansa jula inn

Dei fekk verkeleg vist kva dei kan, dei 22 unge dansarane som var i aksjon med eit førjulsprogram på Haaheim Gaard.

Trødde utanfor komfortsona

I det desembermørket senka seg om ettermiddagen, gjekk 27 kappekledde konfirmantar inn i kyrkja i prosesjon med levande ljos i hendene. Og dermed var nok ei tradisjonsrik ljosmesse på Onarheim i gang. – Dette er ei spesiell gudsteneste, sa sokneprest Marit I. Espedalen til kyrkjelyden.Ho fortalde at konfirmantane har jobba med temaet «nåde» i haust, og samla inn ord og laga...

Fin kveld i kulturkyrkja

Torsdag kveld kom Osternes mannskor til kulturkyrkja på Onarheim for å framføra religiøse folketonar frå Vestlandet – alt samla inn av folkeminnesamlaren Olav Sande frå Kaupanger.Etter konserten var det nokre i koret som let så vêl over den flotte akustikken i denne kyrkja. Dermed ein flott kveld for både koret og dei på kyrkjebenkane.

Solid tradisjon for sogesoddet

Søndag kunne eit 50-tals sogelagsmedlemmar og andre sessa seg ved bordet til god kjøtstuppe og nydeleg dessert, då det femtande sogesoddet gjekk av stabelen i Tysnes bedehus.

Førjulsmesse for 23. gong

Heilt sidan i vinter har eldsjeler førebudd seg til den populære førjulsmessa i Tysnes bedehus, som vert arrangert på laurdag.

Sigrid Moldestad skapte stemning på Mandelhuset

Sigrid Moldestad og band samla nesten full kyrkje på Onarheim under Tysnesfest i fjor sommar. I kveld, laurdag, fekk ho æra av å halda den fyrste intimkonserten på Mandelhuset etter nyopninga i sommar. Mange Moldestad-fans hadde møtt fram.

Nytt korpsbesøk i bedehuset

I snart 20 år har Frelsesarmeen med Ladegården korps vore ein årleg gjest i Tysnes bedehus. Fredag 20. oktober kjem korpset igjen på besøk.

Satsar kulturelt i ny sal

– Me har alltid ynskt å skapa ein kulturscene. Det kjem til å skje mykje kjekt og spanande i haust, seier Torstein Hatlevik.