JIMMY NÆS: Trubaduren opptredde med tekstar av Ingvar Moe.
JIMMY NÆS: Trubaduren opptredde med tekstar av Ingvar Moe.

Ein musikalsk og litterær godbit

Det var eit heilt spesielt seniortreff i Grendatun måndag, då kvinnheringen Jimmy Næs opptrådde med si tolking av tekstar av Ingvar Moe.
Publisert 06.02.2014 kl. 14.00. Oppdatert kl. 14.02.

Mange hadde teke turen for å få med seg både det sosiale samværet og showet, og latteren satt laust i salen under den vel timelange framsyninga.


Kjende tema for tysnesingar

Trubaduren Næs bur i Etne, og er dagleg leiar for Etne Frivilligsentral. Han er og kjend som tekstforfattar, komponist og formidlar.

Ingvar Moe er godt kjent som forfattar, moromann og kåsør, og skreiv både sjølvironisk og satirisk om livet i heimbygda, Etne. Næs har sjølv sett tone til fire av tekstane til Moe, og mange andre har laga viser av det Moe skreiv.

Det som i alle fall er heilt klart er at Moe var ein folkekjær forfattar, som skreiv om ting som alle kan kjenna seg att i.

Han tok mellom anna eit humoristisk oppgjer med bygdesladder og framandfrykt i heimbygda, men skreiv og om kor mykje han sette pris på dialekten og styrken i menneska som budde der. Med gjennomgåande tema som dette er det ikkje merkeleg om tekstane finn resonans hos tysnesingar.

Du kan lesa meir om opptredenen i denne vekas avis.


Siste saker Gå til framsida

Casper vann påskekonkurransen

Casper Christensen (10) var ein av deltakarane i påskekonkurransen vår, der me utfordra lesarane våre til å illustrera påska.

Påskestemning i fargar

Me oppmoda både store og små til å hiva seg med i konkurransen vår, og her har de verkeleg vore kreative, alle saman! Blant bidraga har me trekt ein vinnar, som får eit stort påskeegg fylt med søte overraskingar. Vinnaren blei Casper Christensen (10). Ha ei riktig god påske.