VITJAR TYSNES: Den internasjonale stjerna Anastacia står på scena på Gjerstad 9. juli i år. Pressefoto
VITJAR TYSNES: Den internasjonale stjerna Anastacia står på scena på Gjerstad 9. juli i år. Pressefoto

Frå USA til Tysnes

Den vesle dama med den store stemma kjem til gudeøya.
Publisert 24.02.2016 kl. 09.00.

Kva har Milan, Paris, Madrid, London, Berlin og Tysnes til felles? Jau, alle vert vitja av popstjerna Anastacia i år.


Attraktiv festival

Laurdag 9. juli blir den einaste sjansen til å få med seg songstjerna Anastacia på scena i Norge i 2016. Og det er ikkje tilfeldig. For Tysnesfest fekk faktisk tilbod om å tilføya det internasjonale namnet til lista over årets artistar.

– Me fekk ein telefon med spørsmål om me ville at ho skulle opptre hos oss. Det er jo litt kult, og seier litt om at me blir sett på som ein attraktiv festival, seier festivalsjef Sigvard Madsen.

I 2005 fylte Anastacia Koengen i Bergen, og i fjor opptredde ho i Harstad, på BAKgården-festivalen, og på Rockefeller i Oslo. Ho får stadig gode kritikkar for konsertane sine, og i sommar kan altså festivalgåarane på Tysnesfest få oppleva den vesle kruttønna på scena.

– Dette blir eit eventyr. Val av artistar har litt med «feel good-stemninga» å gjera, og Anastacia er ein kvalitetsartist som me trur vil passa inn på Tysnesfest, seier festivalsjefen.


Tilbake frå sjukdom

Karrieren til Anastacia starta i 2000, med debutalbumet «Not That Kind», og deretter kom albuma som perler på ei snor. Det gjorde også slagerane, deriblant «All Outta Love», «Left Outside Alone», «One Day in Your Life» og «Sick and Tired». 47 år gamle Anastacia har vore aktiv songar i over 25 år, men har på denne tida opplevd å få både ein hjartesjukdom, og ikkje minst brystkreft to gongar. Den andre diagnosen kom rett etter at ho gav ut albumet «It’s a Man’s World» i 2012. Det neste albumet, som kom i 2014, fekk det passande namnet «Resurrection».

Anastacia har i løpet av karrieren seld 30 millionar album på verdsbasis. Ho har i tillegg vunne prisar som MTV Europe Music Award for «Best Pop», World Music Award for «Best New Artist» (2001) og ECHO Awards for «Best International Newcomer» og «Best International Female Singer».

I november 2015 gav ho ut albumet «Ultimate Collection», med nye og gamle låtar, og turnerer i 2016 i Europa.


Siste saker Gå til framsida

Premierte ivrige turgåarar

Anne Britt Onarheim vann gåvekort på 1.000 kroner, medan Viljar Olai Skaten vann hovudgevinsten på 2.000 kroner.

– Det er kjekt å koma heim att

Nokon fedrar er vekke mellom åtte og fire kvar dag. Nokon er vekke to veker i Nordsjøen. Christer Helland er vekke to månadar om gongen.

Har fått fornya tillit

8. november signerte Norconsult AS og Dr.techn. Olav Olsen AS kontrakt på «Konseptutredning flytebru E39 Bjørnafjorden».

Debatt: Ope brev til politikarane i Tysnes kommune

Allereie for 12 år sidan, byrja ein å snakka om bygging av ny barnehage for Uggdal/Våge. Barn og vaksne i Stjernereiso barnehage/Vågsmarka barnehage lever framleis i uvisse om når eit slikt bygg eventuelt kjem. Modulane på Reiso er eit mellombels bygg, og no i haust har me vore der i seks år. Det er eit lite hensiktsmessig bygg for barnehagedrift, og me må dagleg handtera dei fysiske...