VITJAR TYSNES: Den internasjonale stjerna Anastacia står på scena på Gjerstad 9. juli i år. Pressefoto
VITJAR TYSNES: Den internasjonale stjerna Anastacia står på scena på Gjerstad 9. juli i år. Pressefoto

Frå USA til Tysnes

Den vesle dama med den store stemma kjem til gudeøya.
Publisert 24.02.2016 kl. 09.00.

Kva har Milan, Paris, Madrid, London, Berlin og Tysnes til felles? Jau, alle vert vitja av popstjerna Anastacia i år.


Attraktiv festival

Laurdag 9. juli blir den einaste sjansen til å få med seg songstjerna Anastacia på scena i Norge i 2016. Og det er ikkje tilfeldig. For Tysnesfest fekk faktisk tilbod om å tilføya det internasjonale namnet til lista over årets artistar.

– Me fekk ein telefon med spørsmål om me ville at ho skulle opptre hos oss. Det er jo litt kult, og seier litt om at me blir sett på som ein attraktiv festival, seier festivalsjef Sigvard Madsen.

I 2005 fylte Anastacia Koengen i Bergen, og i fjor opptredde ho i Harstad, på BAKgården-festivalen, og på Rockefeller i Oslo. Ho får stadig gode kritikkar for konsertane sine, og i sommar kan altså festivalgåarane på Tysnesfest få oppleva den vesle kruttønna på scena.

– Dette blir eit eventyr. Val av artistar har litt med «feel good-stemninga» å gjera, og Anastacia er ein kvalitetsartist som me trur vil passa inn på Tysnesfest, seier festivalsjefen.


Tilbake frå sjukdom

Karrieren til Anastacia starta i 2000, med debutalbumet «Not That Kind», og deretter kom albuma som perler på ei snor. Det gjorde også slagerane, deriblant «All Outta Love», «Left Outside Alone», «One Day in Your Life» og «Sick and Tired». 47 år gamle Anastacia har vore aktiv songar i over 25 år, men har på denne tida opplevd å få både ein hjartesjukdom, og ikkje minst brystkreft to gongar. Den andre diagnosen kom rett etter at ho gav ut albumet «It’s a Man’s World» i 2012. Det neste albumet, som kom i 2014, fekk det passande namnet «Resurrection».

Anastacia har i løpet av karrieren seld 30 millionar album på verdsbasis. Ho har i tillegg vunne prisar som MTV Europe Music Award for «Best Pop», World Music Award for «Best New Artist» (2001) og ECHO Awards for «Best International Newcomer» og «Best International Female Singer».

I november 2015 gav ho ut albumet «Ultimate Collection», med nye og gamle låtar, og turnerer i 2016 i Europa.


Siste saker Gå til framsida

Har studert tilstanden til den store eika i Våge

«Festivalkontoret» i Våge skal utvidast. Derfor trong Fonna AS meir info om den gamle eika ved kontoret.– Eg kom med ei anbefaling om å finna ut litt om vitaliteten og helsetilstanden til treet, og gjerne òg finna ut risikoane med treet, seier arborist Kristoffer Nerhus, dagleg leiar i Hardanger Hagehjelp.Han kom i kontakt med Sigvard Madsen i Fonna AS, som følge av...

Tommy stod på og lukkast

Endeleg, etter fire års innsats av fleire gode krefter, og ikkje minst Tommy Gundersen (24) sjølv, har han fått lærlingeplass og er nærast sikra jobb i framtida.