IVRIG LESAR: Rasmus Hustad klarte nesten ikkje å leggja vekk dinosaurboka. I midten sit Ingvild A. Hustad, med dottera Lilly på fanget.
IVRIG LESAR: Rasmus Hustad klarte nesten ikkje å leggja vekk dinosaurboka. I midten sit Ingvild A. Hustad, med dottera Lilly på fanget.

Det voggande biblioteket er på besøk

Denne veka legg bokbåten Epos til kai fleire stader i Tysnes.
Publisert 16.03.2017 kl. 13.36. Oppdatert kl. 13.56.

– Duk, duk, brett deg ut, runga det frå det vesle bokrommet om bord på Epos.

Store og små hadde onsdag funne vegen til kaien i Lunde, der bokbåten kunne by på både utlån av bøker og eventyrstund.

Sceneforteljaren Liv Brita Brodal drog borna inn i universet til Asbjørnsen og Moe, med eventyret «Guten som gjekk til Nordavinden». Med stor innleving var det nesten så fantasien fekk fritt spelerom, hos nokre av dei yngste tilhøyrarane.


Kjem til Reksteren

30 av folket i Lunde steig om bord på bokbåten denne onsdagskvelden. På Onarheim tidlegare i veka, hadde det vore heile 50 personar på Epos, og torsdag 16. mars går turen til Bruntveit.

Meir om besøket på bokbåten kjem i papiravisa på torsdag.


Siste saker Gå til framsida

Kommunen søkjer om meir midlar til statue

I samband med Johannes Heggland sitt 100-årsjubileum til neste år ynskjer Tysnes kommune å føra opp ein statue av forfattaren. Tysnes Kraftlag tildelte 150.000 kroner til føremålet i 2017, noko som utgjer ein tredjedel av samla kostnadar til statue, montering og til sokkel i granitt. I tildelingsskrivet frå Tysnes Kraftlag vart kommunen rådd til å søkja om meir midlar i år eventuelt til...