I VIKINGSKIPET: Marie Helland har storkost seg på The Gathering i Vikingskipet denne påsken. Tysnes-jenta var en av nesten 7000 datainteresserte som fikk med deg årets TG.
I VIKINGSKIPET: Marie Helland har storkost seg på The Gathering i Vikingskipet denne påsken. Tysnes-jenta var en av nesten 7000 datainteresserte som fikk med deg årets TG.

Nerdenes høytid

HAMAR: I fjor var Marie Helland (17) innom The Gathering på dagsbesøk. I år tilbrakte Tysnes-jenta hele påsken på Norges største datatreff i Vikingskipet.
Publisert 16.04.2017 kl. 06.00. Oppdatert kl. 11.22.

– I fjor løste jeg bare dagspass. I år tok jeg hele pakken, sier Marie. Sammen med nesten 7000 andre datanerder har hun sittet foran sin PC det meste av påsken.

– Påskefjellet har jeg ikke ofret en tanke, sier den tidligere håndballspilleren.

Med seg i Vikingskipet har Marie to venninner fra Dokka, ikke veldig langt fra Hamar.

– Dette er venninner jeg har truffet gjennom internett. Jeg var på besøk hos dem i fjor påske, og vi var da sammen dagen vi var her i Vikingskipet. De har også vært på besøk hos meg på Tysnes, forteller hun.

De tre presiserer at de er langt mer enn middels datainteresserte.

– Jeg vil nok beskrive meg selv som en liten datanerd. Her har jeg det så kjekt at jeg kunne vært mye lengre, understreker Marie med et lurt smil om munnen.


Svart til forventningene

Dagen Marie tilbrakte i Vikingskipet i fjor gjorde at hun visste hva hun gikk til.

– Alt har svart til forventningene. Jeg stortrives, og jeg vil ganske sikkert tilbake, sier Tysnes-jenta som har bestemt seg for å være tidlig ute med bestilling neste år. I år fikk hun kjøpt billett privat.

– Det er alltid utsolgt, og det står tusenvis på ventelister hvert eneste år, sier Marie som er glad hun til syvende og sist fikk fatt på det viktige adgangskortet.


Bor på hotell

De tre venninnene bor sammen på hotell. For 1300 kroner får deltakerne PC-plass fra onsdag til søndag. De får også overnatte i Vikingskipet eller i sovetelt like ved hallen.

– Her er et voldsomt trøkk både med lys og lyd det meste av døgnet. Det er faktisk kjekt i perioder å kunne trekke seg litt tilbake, selv om det fordyrer hele turen mye, sier Marie.

Marie ble kjørt til Hamar av moren.

Mamma er på plass når eventyret er over også. Da venter hverdagen, forteller Marie som går på hundelinjen på Stend. Tidligere bodde hun på hybel i Bergen, men nå er hun flyttet hjem.


VENNINNER: Marie (midten) sammen med Sara Sundby og Mari Elvesveen fra Dokka. Dette er venninner hun har truffet gjennom nettet.
VENNINNER: Marie (midten) sammen med Sara Sundby og Mari Elvesveen fra Dokka. Dette er venninner hun har truffet gjennom nettet.

Siste saker Gå til framsida

– Kjenner at ein lever!

Lyden er ikkje til å ta feil av. Små, rytmiske bølgeskvulp. Tre kajakkar glir gjennom vassoverflata. «Tysnes» utforskar området utanfor Lunde i kajakk, saman med lokalkjende Monica og Gudrun. Den eine vesle perla etter den andre, blir avdekka. – Det er spanande å gå inn i slike smau, seier Gudrun og skyt fart innover Koløysundet.

Nok ei ny imponerande festivalhelg

Til å bli imponert av, skreiv «Tysnes» på leiarplass 14. juli i fjor.Me blir ikkje mindre imponerte i år.Tysnesfest 2017 vil gå inn i historiebøkene med nok ein ny publikumsrekord. Meir enn 32.000 besøkjande innom dei mange festivalarrangementa er berre imponerande. Det er rett og slett ufatteleg at det går an på Tysnes.For å ta opp att ein setning frå i fjor: For berre få...

Stoppestad OnarHamn på veg sørover

– Me hadde høyrt så mykje positivt om den nye hamna på Onarheim. Me måtte berre sjå korleis det såg ut, seier Oddny og Birger Heggeland frå Os, og Hege Morken og Rune Ulvatn frå Manger.