I VIKINGSKIPET: Marie Helland har storkost seg på The Gathering i Vikingskipet denne påsken. Tysnes-jenta var en av nesten 7000 datainteresserte som fikk med deg årets TG.
I VIKINGSKIPET: Marie Helland har storkost seg på The Gathering i Vikingskipet denne påsken. Tysnes-jenta var en av nesten 7000 datainteresserte som fikk med deg årets TG.

Nerdenes høytid

HAMAR: I fjor var Marie Helland (17) innom The Gathering på dagsbesøk. I år tilbrakte Tysnes-jenta hele påsken på Norges største datatreff i Vikingskipet.
Publisert 16.04.2017 kl. 06.00. Oppdatert kl. 11.22.

– I fjor løste jeg bare dagspass. I år tok jeg hele pakken, sier Marie. Sammen med nesten 7000 andre datanerder har hun sittet foran sin PC det meste av påsken.

– Påskefjellet har jeg ikke ofret en tanke, sier den tidligere håndballspilleren.

Med seg i Vikingskipet har Marie to venninner fra Dokka, ikke veldig langt fra Hamar.

– Dette er venninner jeg har truffet gjennom internett. Jeg var på besøk hos dem i fjor påske, og vi var da sammen dagen vi var her i Vikingskipet. De har også vært på besøk hos meg på Tysnes, forteller hun.

De tre presiserer at de er langt mer enn middels datainteresserte.

– Jeg vil nok beskrive meg selv som en liten datanerd. Her har jeg det så kjekt at jeg kunne vært mye lengre, understreker Marie med et lurt smil om munnen.


Svart til forventningene

Dagen Marie tilbrakte i Vikingskipet i fjor gjorde at hun visste hva hun gikk til.

– Alt har svart til forventningene. Jeg stortrives, og jeg vil ganske sikkert tilbake, sier Tysnes-jenta som har bestemt seg for å være tidlig ute med bestilling neste år. I år fikk hun kjøpt billett privat.

– Det er alltid utsolgt, og det står tusenvis på ventelister hvert eneste år, sier Marie som er glad hun til syvende og sist fikk fatt på det viktige adgangskortet.


Bor på hotell

De tre venninnene bor sammen på hotell. For 1300 kroner får deltakerne PC-plass fra onsdag til søndag. De får også overnatte i Vikingskipet eller i sovetelt like ved hallen.

– Her er et voldsomt trøkk både med lys og lyd det meste av døgnet. Det er faktisk kjekt i perioder å kunne trekke seg litt tilbake, selv om det fordyrer hele turen mye, sier Marie.

Marie ble kjørt til Hamar av moren.

Mamma er på plass når eventyret er over også. Da venter hverdagen, forteller Marie som går på hundelinjen på Stend. Tidligere bodde hun på hybel i Bergen, men nå er hun flyttet hjem.


Siste saker Gå til framsida

E39 Stord-Os kan vera ferdig om ti år

– Me skal klara å ha planarbeidet klart til dei oppsette fristane. Det inneber at E39 Stord-Os kan stå ferdig om ti år. Det er finansieringa det vil stå på.

Hjort sprang på bil

Natt til søndag fekk ein hjort eit ublidt møte med ein forbipasserande bil på Heggland.

Tre gravferdsdagar i Tysnes

I ei rekkje år har det vore ei fast ordning i Tysnes med tysdagar og fredagar som faste gravferdsdagar.No er dette endra til tysdag, torsdag og fredag.– Bakgrunnen er at me ikkje ynskjer to gravferder på fredagar. Med to vanlege gravferder må dei som er gravarar stå overtid, og det ynskjer me ikkje fredag ettermiddag, informerte kyrkjeverje Marianne Storetvedt på møtet i...