VART HEIDRA: Martin Tengesdal (nummer to frå høgre) vart heidra av Rødnetilsette. F.v. dagleg leiar Lars Rødne, kollega Tom Andreassen og vikarierande skipper Sigmund Sandvik frå Tysnes.
VART HEIDRA: Martin Tengesdal (nummer to frå høgre) vart heidra av Rødnetilsette. F.v. dagleg leiar Lars Rødne, kollega Tom Andreassen og vikarierande skipper Sigmund Sandvik frå Tysnes.

Rødne heidra skulebåtskipperen

Skipper Martin Tengesdal på Rødne-båten Rygerkatt i skuleruta Våge-Reksteren-Os vart tysdag heidra av Rødne-tilsette etter 45 år i selskapet.
Publisert 19.05.2017 kl. 15.18. Oppdatert kl. 18.11.

Kring 15 tilsette i Rødne-selskapet, med dagleg leiar Lars Rødne i spissen, kom tysdag eins ærend med eigen snøggbåt frå Sjernarøy til Våge, for å henta Tengesdal heim til kake- og kaffifeiring i Rødnelokala. Tre timar kvar veg tok turen Sjernarøy -Våge.

– Me har invitert alle som har jobba tett med Martin dei siste åra til å vera med på båtturen, og fleire blir med på samlinga etterpå, fortel dagleg leiar Lars Rødne til «Tysnes», før reisefølgjet set turen tilbake til Ryfylke.

Det er truleg få arbeidarar kringom i Norge som har vore 45 år i same selskap. Martin Tengesdal var 15 år då han begynte som matros 1. juni 1972. I tillegg jobba han på kassafabrikken og skar materialar til fleire hus. Rødne hadde sagbruk også på den tida. Seinare vart det berre båt, og Martin Tengesdal har gått gradene, frå matros til motorpassar, og til skipper på Rødnebåtane frå 1979. Sidan 2004 har han vore på Rygerkatt, som gjekk i faste ruter i Ryfylke før han for eit par år sidan kom til Tysnes.

16. mai var siste ordinære arbeidsdag for Martin Tengesdal.

– No skal eg bli pensjonist heime på Sjernarøy med gard og sauer, seier han.


Siste saker Gå til framsida

– Me leitar etter det skjulte potensialet i elevane

– We are the world, we are the children!Ungdommane syng av full hals frå scenen i musikkavdelinga ved Tysnes skule. Med blikket mot dei og ein gitar på kneet, står lærar Arne Kleppe og syng med. Tre veker er att til det tradisjonsrike juleshowet i Vonheim, og ideane som har mognast i haust byrjar å bli testa ut. – Me har ein del program og mange idear, men me er ikkje heilt...

No lyser dei opp i mørket

– Viss eg ikkje har refleks kan bilane køyra på meg, forklarar Askild (5) frå Stjerneresio barnehage til «Tysnes».