KONTROLL: Sveinung Bauge i Statens vegvesen kontrollerer ein bil på Reiso onsdag føremiddag. NB: Bilen på biletet fekk køyra vidare - med skilta - etter kontrollen.
KONTROLL: Sveinung Bauge i Statens vegvesen kontrollerer ein bil på Reiso onsdag føremiddag. NB: Bilen på biletet fekk køyra vidare - med skilta - etter kontrollen.

Éin bil avskilta etter kontroll

Statens vegvesen har i dag hatt kontroll på Tysnes. Éin bil vart avskilta.
Publisert 09.08.2017 kl. 11.58. Oppdatert kl. 15.38.

Onsdag hadde Statens vegvesen kontroll på Tysnes. Dei sjekka bilar med eit kamerasystem som les skiltnummeret på bilen, og som deretter viser om bilen har nokre manglar eller liknande.

– Det sparar oss ein del tid, for då tek me berre inn dei bilane me treng, seier inspektør i Statens vegvesen, Sveining Bauge. I tillegg kontrollerte dei at dokument og anna var på stell.

Like før klokka elleve var det berre éi hending å rapportera om, og det var ein bil som vart avskilta på grunn av manglande EU-kontroll.

Vegvesenet stilte seg opp i busslomma ved skulen på Reiso om lag klokka halv ti i dag, og kjem til å vera på Tysnes ut arbeidsdagen.

– Me kjem kanskje til å flytta litt på oss, men me har ikkje avgjort kvar til, seier Bauge.

Etter at kontrollen vart avslutta klokka to, kunne Bauge melda om få reaksjonar.

– Det var eit par som mangla vognkort, og ei avskilting, fortel han.

Totalt vart det registrert eitt køyretøy som var kravd avskilta, denne bilen vart fanga opp på Reiso. I Våge var det to bilistar som fekk gebyr for ikkje å ha med seg vognkort, og to fekk kontrollseddel for defekte ljos.


Siste saker Gå til framsida

Vann skulepris frå Leger uten grenser

Ingeborg Eide, Malin Nerhus og Madelene Hauge frå Hatlestrand oppvekstsenter blei fylkesvinnarar ved å synleggjera den gløymde krisa om at titusenar av kvinner døyr av utrygg abort.

Lesarbrev: Til søknad om oppdrettsanlegg ved Toneset, Vernøy

I bladet Tysnes den 30.11.17 skreiv Ingunn Gjærde ei sak om tareproduksjon i RexStar sine lokale på Reksteren. Her opplyser Harald Sveier frå Lerøy Vest AS at Lerøy ønskjer å starta med taredyrking i sjø i Tysnes. Blant lokalbefolkninga blei det i sommar protestar mot planane på Toneset på Reksteren, sjølv om kommunen var positiv. Søknaden er framleis under behandling. Vidare opplyser Sveier...

Får 15.000 til oppsetjing av Hegglandshusa

Olav og Hilde Mary Laukhamar får 15.000 kroner i kommunal støtte til oppsetjing av dei gamle Hegglandshusa på Laukhamar. Det vedtok formannskapet samrøystes tysdag.Olav og Hilde Mary Laukhamar har i tillegg søkt Hordaland fylkeskommune om 100.000 kroner i tilskot til verna kulturminne. Nytt i år er at slike søknader til fylkeskommunen skal prioriterast av kommunen. Dette er den einaste...