FLOTT FJERDEPLASS: Pernilla Eugenia Epland med velfortent drikke etter det flotte milløpet i NM på Sandnes. (Foto: Raymond Ebbesvik)
FLOTT FJERDEPLASS: Pernilla Eugenia Epland med velfortent drikke etter det flotte milløpet i NM på Sandnes. (Foto: Raymond Ebbesvik)

Pernilla på 4.plass på 10.000 meteren i NM.....kjempeløp!

Fantastisk innsats av Pernilla Eugenia Epland (26) som debuterte på 10.000 meteren i NM med plassen bak bronse.
Publisert 27.08.2017 kl. 14.38. Oppdatert kl. 14.45.

Tysneskvinna har aldri tidlegare sprunge 10.000 meter på bane før ho i dag, sundag, vart nummer fire av dei 14 deltakarane. Fredag vart ho nummer åtte på 5.000 meteren, og ho avanserte altså kraftig i dag på den doble distansen. Me snakka med Pernilla Eugenia rett etter at ho hadde jogga ned etter milløpet.

– Ja, dette er eg veldig godt fornøgd med. Eg gjekk noko rolegare ut frå start i dag enn på 5.000 meteren, delvis fordi eg brende meg på å gå ut for hardt på 5.000, men også fordi eg kjende eg var litt stiv i leggene etter fredagen.


Tok igjen

– Men du må ha friskna til utover i løpet?

– Ja, det var sju kvinner som stakk ifrå tidleg, men eg klarte jo å ta inn igjen fleire av dei. Siste tusen metrane hadde eg mykje å gje. Eg er svært godt fornøgd med å bli nummer fire, men tida 35.40.78 er eg ikkje så fornøgd med. På 5.000 meter var eg fornøgd med tida og ikkje plasseringa, i dag var det omvendt.


For gammal?

– Du var vel eitt minutt bak gull og førti sekund bak bronsevinnaren. Dei er også yngre enn deg. Betyr dette at du heller ikkje klarer å ta dei neste år, trur du?

– Åh nei, det satsar eg på. Både ho som vart nummer ein og tre både på 5.000 og 10.000 sprang i fjor dårlegare på 5.000 meter enn eg gjorde i år, så det er tydeleg at det går an å forbetra seg mykje. Eg satsar forresten på å ta dei alt om tre veker på NM halvmaraton i Oslo.


Takkar

Pernilla Eugenia Epland har merka seg at det både på tysnesbladet.no og facebooksida til avisa er stor interesse for å følgja med på korleis det går med henne.

– Ja, det er veldig kjekt at folk er engasjerte og ser at det er gode prestasjonar eg har fått til i helga. Det er kjekt å bli heia på, seier tysneskvinna som alt no ser fram til revansje og NM-medaljar.

GEIR ROMMETVEIT


Siste saker Gå til framsida

Ådnastegen lokkar to- og firbeinte til fjells

Stølen på Ådnastegen har vore brukt i lange tider. Enno ligg der åtte små sel og to noko større hytter. Juniane Vevatne Lunde (32) gjekk dit ofte som liten, og no fører ho og mannen Matthias Tønnessen tradisjonen vidare med borna sine.