«Valget vinner vi ved å bruke stemmeretten, for det er forutsetningen for demokratiet vi er så glad i» skriv Rolf Simonsen i Fagforbundet i Tysnes. (Bilete frå 1. mai-markering på Mandelhuset)
«Valget vinner vi ved å bruke stemmeretten, for det er forutsetningen for demokratiet vi er så glad i» skriv Rolf Simonsen i Fagforbundet i Tysnes. (Bilete frå 1. mai-markering på Mandelhuset)

Lesarbrev: Fagforbundet Tysnes: Bruk stemmeretten!

Publisert 09.09.2017 kl. 16.00.

Stortingsvalget i år er et verdivalg, et verdivalg for dine verdier, for mine verdier og for våre felles verdier. La oss sammen vinne dette valget. Det kan være stor forskjell på det vi setter høyest i livet, og det vi setter høyest former oss. En ting er likevel felles for de aller fleste av oss. Vi setter umåtelig pris på å leve i et fritt og demokratisk land der vi alle har muligheten til å få delta og påvirke utviklingen av samfunnet vårt.

For meg som fagforeningsleder er det verdifullt at jeg, mine barn og mine barnebarn har en trygg fast jobb å gå til. Det gir trygghet å vite at den jobben du er satt til å gjøre belønnes med en forutsigbar lønn, og at du er fast ansatt. Det at du har en forutsigbar økonomisk ramme gjennom ditt arbeid, gjør at du kan planlegge framtiden for deg og dine.

For meg som menneske er samværet med andre verdifullt. Vi lærer av hverandre og vi hygger oss i fellesskapet. Her på Tysnes er vi så heldig at noen som en gang måtte flykte fra sitt hjemland nå bor blant oss. Det har gitt meg muligheten til å bli kjent med mennesker fra land vi tidligere bare leste om i aviser som hovedsakelig skrev om krig og grusomheter. Når vi treffes, snakker vi ikke så mye om det vonde, men de forteller om familie, venner og et land de er fordrevet fra som de ennå er glad i, og vi lærer at egentlig er våre nye landsmenn ganske så like deg og meg.

Men det var valget jeg ville skrive om. Dette valget som vi skal vinne, du ved å stemme på ditt parti og jeg på mitt. Hvordan kan vi da vinne valget? Valget vinner vi ved å bruke stemmeretten, for det er forutsetningen for demokratiet vi er så glad i. Om solen skinner eller det regner og blåser, på mandag tar vi på oss høvelige klær for å trosse eller nyte høstdagen og så går til stemmelokalet og bruker stemmeretten vår. Da vinner demokratiet, og vi har vist i handling at vi er glade i landet vårt.


Siste saker Gå til framsida

– Me leitar etter det skjulte potensialet i elevane

– We are the world, we are the children!Ungdommane syng av full hals frå scenen i musikkavdelinga ved Tysnes skule. Med blikket mot dei og ein gitar på kneet, står lærar Arne Kleppe og syng med. Tre veker er att til det tradisjonsrike juleshowet i Vonheim, og ideane som har mognast i haust byrjar å bli testa ut. – Me har ein del program og mange idear, men me er ikkje heilt...

No lyser dei opp i mørket

– Viss eg ikkje har refleks kan bilane køyra på meg, forklarar Askild (5) frå Stjerneresio barnehage til «Tysnes».