Høgre er valvinnaren i Tysnes

Medan spaninga er stor kringom i heile landet om det blir raudgrønt fleirtal eller blått fleirtal på Stortinget, så er det klart at Høgre er valvinnaren i Tysnes med 32,9 prosent.
Publisert 11.09.2017 kl. 22.49. Oppdatert kl. 22.50.

Senterpartiet og Arbeidarpartiet knivar om å vera det nest størst partiet i Tysnes ved Stortingsvalet 2017: Sp får 18,4 prosent, medan Ap får 18,3 prosent. Frp følgjer på ein klar fjerdeplass med 15,9 prosent.

Dei andre partia får klart mindre røyster i Tysnes: Krf får 5,3 prosent, Miljøpartiet Dei Grøne 2,5 prosent, SV og Venstre får begge 2,3 prosent.

Frammøteprosenten i Tysnes er heile 78,4 prosent. Av 2.136 røysteføre har heile 1.633 gått til urnene og røysta. Førehandsrøystinga har vore veldig stor i år: I alt 577 førehandsrøysta.

Desse tala byggjer på at 99,8 prosent av røystene vart opptalt. Siste oppdateringa er klokka 22.09.


Siste saker Gå til framsida

– Me leitar etter det skjulte potensialet i elevane

– We are the world, we are the children!Ungdommane syng av full hals frå scenen i musikkavdelinga ved Tysnes skule. Med blikket mot dei og ein gitar på kneet, står lærar Arne Kleppe og syng med. Tre veker er att til det tradisjonsrike juleshowet i Vonheim, og ideane som har mognast i haust byrjar å bli testa ut. – Me har ein del program og mange idear, men me er ikkje heilt...

No lyser dei opp i mørket

– Viss eg ikkje har refleks kan bilane køyra på meg, forklarar Askild (5) frå Stjerneresio barnehage til «Tysnes».