KrF-politikar Magne Skarveit på talarstolen i sist kommunestyremøte. (Foto: Camilla Korsnes)
KrF-politikar Magne Skarveit på talarstolen i sist kommunestyremøte. (Foto: Camilla Korsnes)

Skartveit rykkjer opp

Magne Skartveit (KrF) blir fast medlem i kommunestyret.
Publisert 23.09.2017 kl. 10.00.

Nestoren rykkjer opp etter at Håvard Drange har meldt flytting til Bergen, og såleis ikkje kan sitja som representant i Tysnes kommunestyre og dei verva som er utleia av dette. Øystein Flakke (KrF) kom i samband med dette skiftet med eit framlegg til varamannslista til formannskapet.

– Der har Drange vore 1. varamann for vallista for Arbeidarpartiet og Kristeleg Folkeparti, eg gjer framlegg om at Asbjørn Myklestad (Ap) frå no blir første vara, og Magne Skartveit blir andre vara til formannskapet.

Eit samla kommunestyre sa ja til desse endringane.


Siste saker Gå til framsida

Øving: Ein person i sjøen ved Våge ferjekai

Øving: Tysnes brann og redning rykte ut med to bilar og 12-13 personar til Våge ferjekai palmelaurdag om føremiddagen. Øvingsmeldinga som gjekk ut frå 110-sentralen i Bergen var dramatisk. Ein person hadde falle i sjøen ved Våge ferjekai klokka tre om natta.

Hugs å stilla klokka

Natt til søndag (klokka 02.00) skal klokka stillast ein time fram. Då går me over til sommartid, og det blir ljosare kveldar. Sommartida varar fram til 28. oktober. Me stiller klokka to gonger i året, og for dei som plar bli usikre på kva veg ein skal stilla den, er ein god hugseregel at klokka alltid skal stillast mot nærmaste sommar.

Berre må til Tysnes i påska

Det gamle huset på Høviskeland blir fullt kvar påske. Aasta Tufteland Kroken (58) og Rune Kroken (57) tek då imot fem born, tre svigerborn og fem barneborn som har mange påsketradisjonar på Tysnes.

Pernilla med påskemaraton

Mange ser fram til å kunna slappa av i påsken. Pernilla Eugenie Epland (27) startar med å springa 21.097,5 meter i Nederland på palmesundag.