IMPONERANDE INNSATS: Gjennom 50 år har Asle Bernt Rekve teke idrettsmerket. (Foto: Hans Ole Dalland)
IMPONERANDE INNSATS: Gjennom 50 år har Asle Bernt Rekve teke idrettsmerket. (Foto: Hans Ole Dalland)

Veteran med imponerande prestasjon

Asle Bernt Rekve (70) har i sitt vaksne liv vore ein ivrig idrettsmerketakar. Heile 50 gonger har han greidd krava til idrettsmerket.
Publisert 04.10.2017 kl. 18.00. Oppdatert kl. 20.26.

Dette runde talet nådde han då Tysnes idrettslag nyleg hadde merkeprøvar. Då synte han på ein solid måte at spenst, styrke, hurtigheit og uthald framleis held mål.

Dermed får Rekve no Norges idrettsforbund sitt 50-årsmerke med diplom. Tidlegare har han i samlinga si idrettsmerka i bronse, sølv og gull, idrettsmerkestatuetten, idrettsmerkekruset, miniatyrstatuett i bronse, Heidersprisen og 40-årsmerket med diplom.

Etter det underteikna kjenner til, er det ingen andre på Tysnes som har greidd krava til idrettsmerket 50 gonger

– Eg har alltid hatt interesse for idrett. Eg vaks opp i eit aktivt, godt og inspirerande idrettsmiljø på Voss. I Bulken idrettslag hadde eg gode barne- og ungdomsår. Særleg var skitilbodet rikt. Det var i dette idrettslaget eg tok idrettsmerket for fyrste gong i 17-årsalderen.

Utdanninga tok han i Forsvaret.

– Der var eg seks år, og i alle desse åra var eg ein ivrig idrettsmerketakar. Det var eg også då eg budde og arbeidde eit par år i Stavanger. Mellom dei eg var saman med der, var Leif Inge Tjelta, ein kjend og god mellomdistanseløpar i nasjonal samanheng. Han har seinare vore ein leiande trenar og forskar innanfor friidrettsmiljøet.

Etter at han flytta til Tysnes, og vart tilsett som kommuneingeniør i 1972, har han hatt stor glede av å ta idrettsmerket.

– Fram til 1985 gjorde eg dette i Uggdal idrettslag, deretter har eg vore med gjengen i Tysnes idrettslag, fortel Rekve, som mellom anna har B-kurs i friidrett som instruktør, fortel Rekve.


Siste saker Gå til framsida

REKO-ring også i Sunnhordland

I februar i fjor skreiv «Tysnes» om den relativt nye distribusjonskanalen REKO-ring, der lokale matprodusentar kan leggja ut produkt for sal i Facebook-grupper, og enkelt knytta kontakt med kundar i til dømes bergensområdet. Tysnesbøndene Irene Dalland, Lucianne Rijpkema og Nynke van Schaik har vore...

Klart for nyttårsshow neste veke

I fjor blei juleshowet til 10.-klasse ved Tysnes skule utsett til over nyttår. No er det snart klart for show.Torsdag 31. januar og fredag 1. februar er det duka for nyttårsshow i Vonheim i Våge.Førehandssal av billettar vil finna stad på Joker Uggdal, Joker Onarheim, Bunnpris Lunde og Tysnes Blomster & Interiør.Fredag 1. februar kan ein berre kjøpa billettar hos...