IMPONERANDE INNSATS: Gjennom 50 år har Asle Bernt Rekve teke idrettsmerket. (Foto: Hans Ole Dalland)
IMPONERANDE INNSATS: Gjennom 50 år har Asle Bernt Rekve teke idrettsmerket. (Foto: Hans Ole Dalland)

Veteran med imponerande prestasjon

Asle Bernt Rekve (70) har i sitt vaksne liv vore ein ivrig idrettsmerketakar. Heile 50 gonger har han greidd krava til idrettsmerket.
Publisert 04.10.2017 kl. 18.00. Oppdatert kl. 20.26.

Dette runde talet nådde han då Tysnes idrettslag nyleg hadde merkeprøvar. Då synte han på ein solid måte at spenst, styrke, hurtigheit og uthald framleis held mål.

Dermed får Rekve no Norges idrettsforbund sitt 50-årsmerke med diplom. Tidlegare har han i samlinga si idrettsmerka i bronse, sølv og gull, idrettsmerkestatuetten, idrettsmerkekruset, miniatyrstatuett i bronse, Heidersprisen og 40-årsmerket med diplom.

Etter det underteikna kjenner til, er det ingen andre på Tysnes som har greidd krava til idrettsmerket 50 gonger

– Eg har alltid hatt interesse for idrett. Eg vaks opp i eit aktivt, godt og inspirerande idrettsmiljø på Voss. I Bulken idrettslag hadde eg gode barne- og ungdomsår. Særleg var skitilbodet rikt. Det var i dette idrettslaget eg tok idrettsmerket for fyrste gong i 17-årsalderen.

Utdanninga tok han i Forsvaret.

– Der var eg seks år, og i alle desse åra var eg ein ivrig idrettsmerketakar. Det var eg også då eg budde og arbeidde eit par år i Stavanger. Mellom dei eg var saman med der, var Leif Inge Tjelta, ein kjend og god mellomdistanseløpar i nasjonal samanheng. Han har seinare vore ein leiande trenar og forskar innanfor friidrettsmiljøet.

Etter at han flytta til Tysnes, og vart tilsett som kommuneingeniør i 1972, har han hatt stor glede av å ta idrettsmerket.

– Fram til 1985 gjorde eg dette i Uggdal idrettslag, deretter har eg vore med gjengen i Tysnes idrettslag, fortel Rekve, som mellom anna har B-kurs i friidrett som instruktør, fortel Rekve.


Siste saker Gå til framsida

Tysnes kommune middels bra på openheit

Pressen offentlighetsutvalg har granska openheita i norske kommunar, og resultata viser at Tysnes kommune gjer det middels godt. Undersøkinga baserer seg på korleis eit innsynskrav vert handtert, kor tilgjengeleg viktig informasjon er på kommunane sine heimesider, og på eit spørjeskjema som kommunane sjølve har svara på. Der høgast moglege poengsum er 30,5 poeng, og lågaste minus 13...

Leiar: No er det tid for vår-rydding

Vår-temperaturane sette inn for fullt sist veke. Det er godt etter ein lang og kald vinter.På sjønære område har ein den siste tida vore vitne til stille sjø, solvarme frå skyfri himmel og fine vårkveldar.Men i mange av strendene våre, langs dei mange kilometrane med vakker tysneskyst, ligg søppel i store mengder som har samla seg opp gjennom stormfulle haust- og vinterdagar,...