Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes
Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes

NM-sølv til Tveitakjerringa

– Eg er litt stolt, men eg har framleis forbetringspotensiale, seier Lucianne Rijpkema.
Publisert 04.10.2017 kl. 12.33. Oppdatert kl. 16.14.

Ho fekk sølvplassering for den ferske osten Mjuk kjerring, og bronsemedalje for jogurten Sur kjerring.

– Eg sende inn smaksprøve mest for min eigen del. Men det var greit å få medalje for å sjå korleis eg ligg an, seier Rijpkema, som driv det vesle ysteriet på Tveit, og lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk.

Det er Norsk Gardsost som står for utdelinga.

Utanom om jogurt og fersk ost, lagar ho fetaost og held på å utvikla kvitost, sjølv om ho forklarar at det ikkje blir i år.

Ifølgje Norsk Gardsost sine nettsider er føremålet med NM å gje auka merksemd, og meirsal av lokalforedla mjølkeprodukt.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Bør prioritera fast tilsette i helsevesenet framfor vikarbyrå

Eit godt tilbod frå helsevesenet i Tysnes er grunnleggjande viktig for alle som har rett på og som mottek helsetenester i kommunen vår. Difor er det positivt at leiinga i kommunen med rådmannen i spissen omgåande tek tak i avvik når det skjer.Avvik skal ikkje skje. Det skjer likevel. Behandlinga som Anne Margrethe...

Debatt: Mobildekning

I dagens samfunn er mobiltelefonen blitt vår hovedforbindelse med omverden. Samfunnet legger opp til at vi skal være tilgjengelig store deler av døgnet, uansett hvor vi befinner oss. Arbeidsgivere stiller de samme kravene. Fasttelefonen utraderes og det blir satset på mobilbruk.Fler og fler kvitter seg med fasttelefonen. Svigermor på 86 år bruker kun mobil. Da får vi tak i henne...