Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes
Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes

NM-sølv til Tveitakjerringa

– Eg er litt stolt, men eg har framleis forbetringspotensiale, seier Lucianne Rijpkema.
Publisert 04.10.2017 kl. 12.33. Oppdatert kl. 16.14.

Ho fekk sølvplassering for den ferske osten Mjuk kjerring, og bronsemedalje for jogurten Sur kjerring.

– Eg sende inn smaksprøve mest for min eigen del. Men det var greit å få medalje for å sjå korleis eg ligg an, seier Rijpkema, som driv det vesle ysteriet på Tveit, og lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk.

Det er Norsk Gardsost som står for utdelinga.

Utanom om jogurt og fersk ost, lagar ho fetaost og held på å utvikla kvitost, sjølv om ho forklarar at det ikkje blir i år.

Ifølgje Norsk Gardsost sine nettsider er føremålet med NM å gje auka merksemd, og meirsal av lokalforedla mjølkeprodukt.


Siste saker Gå til framsida