Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes
Lucianne Rijpkema lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk. Foto: Camilla Korsnes

NM-sølv til Tveitakjerringa

– Eg er litt stolt, men eg har framleis forbetringspotensiale, seier Lucianne Rijpkema.
Publisert 04.10.2017 kl. 12.33. Oppdatert kl. 16.14.

Ho fekk sølvplassering for den ferske osten Mjuk kjerring, og bronsemedalje for jogurten Sur kjerring.

– Eg sende inn smaksprøve mest for min eigen del. Men det var greit å få medalje for å sjå korleis eg ligg an, seier Rijpkema, som driv det vesle ysteriet på Tveit, og lagar ost frå eigenprodusert geitemjølk.

Det er Norsk Gardsost som står for utdelinga.

Utanom om jogurt og fersk ost, lagar ho fetaost og held på å utvikla kvitost, sjølv om ho forklarar at det ikkje blir i år.

Ifølgje Norsk Gardsost sine nettsider er føremålet med NM å gje auka merksemd, og meirsal av lokalforedla mjølkeprodukt.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Ein viktig folkefest for lokalsamfunnet

Tysnesfest 2018 kan gå inn soga som ein av dei beste. Dermed har Tysnesfest lagt eit godt grunnlag for den populære sommarfestivalen. For det er ikkje tvil om at denne folkefesten er viktig for lokalsamfunnet.Publikumsrekorden for 2017 vil bli ståande, i alle fall i eitt år til. I fjor hadde ein over 32.000 på dei ulike arrangementa. I jubileumsåret 2016 var det over 27.000. Såleis er...

Brødristar tok fyr

Fredag føremiddag rykte brannvesenet ut til Peralio, der det hadde byrja å brenna i ein brødristar.