Serverte 21 rettar under Bjørnefjordmåltidet

Publisert 11.10.2017 kl. 15.06.

Laurdag kveld gjekk Det Store Bjørnefjordmåltidet av stabelen i Oseana på Os. Om lag 70 prosent av ingrediensane i rettane som blei servert til dei 220 gjestane, var frå kommunane kring Bjørnefjorden.

Og blant dei 13 kokkane var vår eigen Torstein Hatlevik representert. Saman med elevar frå Fusa vidaregåande skule laga og serverte dei til saman 4.620 porsjonar på seks timar.

Det Store Bjørnefjordmåltidet var utseld fleire veker på førehand, og gjestane hadde blitt lova mellom fem og sju rettar.

– Av og til gjeld det å gi litt meir enn venta, sa matattaché for Fylkesmannen, Gunnar Nagell Dahl, til Midtsiden.no.

Det var Bjørnefjorden Matkultur som arrangerte måltidet. I prosjektgruppa til foreininga sit mellom anna repesentantar frå Årbakka og Garden på Dalland.

Bileta i denne saka er tekne av Irene Danielsen (Garden på Dalland), nokre av kokkane og folk frå styret i Bjørnefjorden Matkultur.


220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!
220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!

Siste saker Gå til framsida

Øving: Ein person i sjøen ved Våge ferjekai

Øving: Tysnes brann og redning rykte ut med to bilar og 12-13 personar til Våge ferjekai palmelaurdag om føremiddagen. Øvingsmeldinga som gjekk ut frå 110-sentralen i Bergen var dramatisk. Ein person hadde falle i sjøen ved Våge ferjekai klokka tre om natta.

Hugs å stilla klokka

Natt til søndag (klokka 02.00) skal klokka stillast ein time fram. Då går me over til sommartid, og det blir ljosare kveldar. Sommartida varar fram til 28. oktober. Me stiller klokka to gonger i året, og for dei som plar bli usikre på kva veg ein skal stilla den, er ein god hugseregel at klokka alltid skal stillast mot nærmaste sommar.

Berre må til Tysnes i påska

Det gamle huset på Høviskeland blir fullt kvar påske. Aasta Tufteland Kroken (58) og Rune Kroken (57) tek då imot fem born, tre svigerborn og fem barneborn som har mange påsketradisjonar på Tysnes.

Pernilla med påskemaraton

Mange ser fram til å kunna slappa av i påsken. Pernilla Eugenie Epland (27) startar med å springa 21.097,5 meter i Nederland på palmesundag.