Serverte 21 rettar under Bjørnefjordmåltidet

Publisert 11.10.2017 kl. 15.06.

Laurdag kveld gjekk Det Store Bjørnefjordmåltidet av stabelen i Oseana på Os. Om lag 70 prosent av ingrediensane i rettane som blei servert til dei 220 gjestane, var frå kommunane kring Bjørnefjorden.

Og blant dei 13 kokkane var vår eigen Torstein Hatlevik representert. Saman med elevar frå Fusa vidaregåande skule laga og serverte dei til saman 4.620 porsjonar på seks timar.

Det Store Bjørnefjordmåltidet var utseld fleire veker på førehand, og gjestane hadde blitt lova mellom fem og sju rettar.

– Av og til gjeld det å gi litt meir enn venta, sa matattaché for Fylkesmannen, Gunnar Nagell Dahl, til Midtsiden.no.

Det var Bjørnefjorden Matkultur som arrangerte måltidet. I prosjektgruppa til foreininga sit mellom anna repesentantar frå Årbakka og Garden på Dalland.

Bileta i denne saka er tekne av Irene Danielsen (Garden på Dalland), nokre av kokkane og folk frå styret i Bjørnefjorden Matkultur.


220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!
220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!

Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Til søknad om oppdrettsanlegg ved Toneset, Vernøy

I bladet Tysnes den 30.11.17 skreiv Ingunn Gjærde ei sak om tareproduksjon i RexStar sine lokale på Reksteren. Her opplyser Harald Sveier frå Lerøy Vest AS at Lerøy ønskjer å starta med taredyrking i sjø i Tysnes. Blant lokalbefolkninga blei det i sommar protestar mot planane på Toneset på Reksteren, sjølv om kommunen var positiv. Søknaden er framleis under behandling. Vidare opplyser Sveier...

Får 15.000 til oppsetjing av Hegglandshusa

Olav og Hilde Mary Laukhamar får 15.000 kroner i kommunal støtte til oppsetjing av dei gamle Hegglandshusa på Laukhamar. Det vedtok formannskapet samrøystes tysdag.Olav og Hilde Mary Laukhamar har i tillegg søkt Hordaland fylkeskommune om 100.000 kroner i tilskot til verna kulturminne. Nytt i år er at slike søknader til fylkeskommunen skal prioriterast av kommunen. Dette er den einaste...