Serverte 21 rettar under Bjørnefjordmåltidet

Publisert 11.10.2017 kl. 15.06.

Laurdag kveld gjekk Det Store Bjørnefjordmåltidet av stabelen i Oseana på Os. Om lag 70 prosent av ingrediensane i rettane som blei servert til dei 220 gjestane, var frå kommunane kring Bjørnefjorden.

Og blant dei 13 kokkane var vår eigen Torstein Hatlevik representert. Saman med elevar frå Fusa vidaregåande skule laga og serverte dei til saman 4.620 porsjonar på seks timar.

Det Store Bjørnefjordmåltidet var utseld fleire veker på førehand, og gjestane hadde blitt lova mellom fem og sju rettar.

– Av og til gjeld det å gi litt meir enn venta, sa matattaché for Fylkesmannen, Gunnar Nagell Dahl, til Midtsiden.no.

Det var Bjørnefjorden Matkultur som arrangerte måltidet. I prosjektgruppa til foreininga sit mellom anna repesentantar frå Årbakka og Garden på Dalland.

Bileta i denne saka er tekne av Irene Danielsen (Garden på Dalland), nokre av kokkane og folk frå styret i Bjørnefjorden Matkultur.


220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!
220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!

Siste saker Gå til framsida

Leiar: Gratulerer Tysnesfest

Tysnesfest kan gå mot millionoverskot i 2017. Det er ei gledeleg melding frå festivalstyret.Me forstår godt at festivalleiar Sigvard Madsen og resten av Tysnesfestgjengen hadde ei vanskeleg tid etter det lite hyggjelege økonomiske resultatet etter festivalen i fjor. Å koma ut med eit underskot på ein festival som samla kring 27.000 betalande innom dei mange ulike arrangmenta, som ein...

Tysnesfest får millionoverskot

Det endelege resultatet vil ikkje vera klart før ved årsslutt. Det aller meste har Tysnesfest-administrasjonen oversikt over, men søknaden om momskompensasjon ventar dei svar på i desember. Det festivalleiar Sigvard Madsen er mest glad for, er at ein i alle fall har dekka inn underskotet frå i fjor på ein million kroner. Eit overskot i år styrkjer eigenkapitalen til stiftinga...

Bakar for TV-aksjonen

Tysnes skule engasjerer seg i TV-aksjonen 2017, og fredag diskar dei opp med søte bakverk i gymsalen.