Serverte 21 rettar under Bjørnefjordmåltidet

Publisert 11.10.2017 kl. 15.06.

Laurdag kveld gjekk Det Store Bjørnefjordmåltidet av stabelen i Oseana på Os. Om lag 70 prosent av ingrediensane i rettane som blei servert til dei 220 gjestane, var frå kommunane kring Bjørnefjorden.

Og blant dei 13 kokkane var vår eigen Torstein Hatlevik representert. Saman med elevar frå Fusa vidaregåande skule laga og serverte dei til saman 4.620 porsjonar på seks timar.

Det Store Bjørnefjordmåltidet var utseld fleire veker på førehand, og gjestane hadde blitt lova mellom fem og sju rettar.

– Av og til gjeld det å gi litt meir enn venta, sa matattaché for Fylkesmannen, Gunnar Nagell Dahl, til Midtsiden.no.

Det var Bjørnefjorden Matkultur som arrangerte måltidet. I prosjektgruppa til foreininga sit mellom anna repesentantar frå Årbakka og Garden på Dalland.

Bileta i denne saka er tekne av Irene Danielsen (Garden på Dalland), nokre av kokkane og folk frå styret i Bjørnefjorden Matkultur.


220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!
220 GJESTER: Laurdag laga kokkane heile 4.620 porsjonar med lokal mat på Det Store Bjørnefjordmåltidet. Sjåbiletgalleri øvst i saka!

Siste saker Gå til framsida

Open gard for 11. gong

Laurdag og søndag opnar Anny Gjøvåg nok ein gong dørene til barndomsheimen på Gjøvåg. Besøkjande kan forventa varierte aktivitetar.