FÅR STIPEND: 1. og 2. november skal Irene Danielsen frå Garden på Dalland vera med på BEIT-konferanse i Myrkdalen. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)
FÅR STIPEND: 1. og 2. november skal Irene Danielsen frå Garden på Dalland vera med på BEIT-konferanse i Myrkdalen. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)

Får stipend til å dra på nyskapande landbrukskonferanse

Publisert 11.10.2017 kl. 13.21. Oppdatert kl. 13.33.

Irene Danielsen frå Garden på Dalland vart nyleg tildelt eit stipend som gjev gratis opphald og konferanseavgift til BEIT – Ein optimistisk konferanse om landbruk og teknologi. Konferansen går av stabelen 1. og 2. november på Myrkdalen Hotell.

«Eg vil gjerne reise på BEIT fordi eg er fersk i bondeyrket og ynskjer å tileigna meg så mykje kunnskap som eg klarar om ressursforbruk på gard. Me har store utmarkspotensiale som no er veldig gjengrodd, og har dei siste to åra starta med geit, sau og storfe. Draumen er å kunna sjå dyra på beite i fjellet bak garden vår», har Danielsen skrive i søknaden.

Stipendet som Danielsen og fleire andre har fått tildelt har ein verdi på fleire tusen kroner, og midlane kjem frå Sparebanken Vest.

Les meir om BEIT-konferansen her


Siste saker Gå til framsida

Vann skulepris frå Leger uten grenser

Ingeborg Eide, Malin Nerhus og Madelene Hauge frå Hatlestrand oppvekstsenter blei fylkesvinnarar ved å synleggjera den gløymde krisa om at titusenar av kvinner døyr av utrygg abort.

Lesarbrev: Til søknad om oppdrettsanlegg ved Toneset, Vernøy

I bladet Tysnes den 30.11.17 skreiv Ingunn Gjærde ei sak om tareproduksjon i RexStar sine lokale på Reksteren. Her opplyser Harald Sveier frå Lerøy Vest AS at Lerøy ønskjer å starta med taredyrking i sjø i Tysnes. Blant lokalbefolkninga blei det i sommar protestar mot planane på Toneset på Reksteren, sjølv om kommunen var positiv. Søknaden er framleis under behandling. Vidare opplyser Sveier...

Får 15.000 til oppsetjing av Hegglandshusa

Olav og Hilde Mary Laukhamar får 15.000 kroner i kommunal støtte til oppsetjing av dei gamle Hegglandshusa på Laukhamar. Det vedtok formannskapet samrøystes tysdag.Olav og Hilde Mary Laukhamar har i tillegg søkt Hordaland fylkeskommune om 100.000 kroner i tilskot til verna kulturminne. Nytt i år er at slike søknader til fylkeskommunen skal prioriterast av kommunen. Dette er den einaste...