FÅR STIPEND: 1. og 2. november skal Irene Danielsen frå Garden på Dalland vera med på BEIT-konferanse i Myrkdalen. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)
FÅR STIPEND: 1. og 2. november skal Irene Danielsen frå Garden på Dalland vera med på BEIT-konferanse i Myrkdalen. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)

Får stipend til å dra på nyskapande landbrukskonferanse

Publisert 11.10.2017 kl. 13.21. Oppdatert kl. 13.33.

Irene Danielsen frå Garden på Dalland vart nyleg tildelt eit stipend som gjev gratis opphald og konferanseavgift til BEIT – Ein optimistisk konferanse om landbruk og teknologi. Konferansen går av stabelen 1. og 2. november på Myrkdalen Hotell.

«Eg vil gjerne reise på BEIT fordi eg er fersk i bondeyrket og ynskjer å tileigna meg så mykje kunnskap som eg klarar om ressursforbruk på gard. Me har store utmarkspotensiale som no er veldig gjengrodd, og har dei siste to åra starta med geit, sau og storfe. Draumen er å kunna sjå dyra på beite i fjellet bak garden vår», har Danielsen skrive i søknaden.

Stipendet som Danielsen og fleire andre har fått tildelt har ein verdi på fleire tusen kroner, og midlane kjem frå Sparebanken Vest.

Les meir om BEIT-konferansen her


Siste saker Gå til framsida

Øving: Ein person i sjøen ved Våge ferjekai

Øving: Tysnes brann og redning rykte ut med to bilar og 12-13 personar til Våge ferjekai palmelaurdag om føremiddagen. Øvingsmeldinga som gjekk ut frå 110-sentralen i Bergen var dramatisk. Ein person hadde falle i sjøen ved Våge ferjekai klokka tre om natta.

Hugs å stilla klokka

Natt til søndag (klokka 02.00) skal klokka stillast ein time fram. Då går me over til sommartid, og det blir ljosare kveldar. Sommartida varar fram til 28. oktober. Me stiller klokka to gonger i året, og for dei som plar bli usikre på kva veg ein skal stilla den, er ein god hugseregel at klokka alltid skal stillast mot nærmaste sommar.

Berre må til Tysnes i påska

Det gamle huset på Høviskeland blir fullt kvar påske. Aasta Tufteland Kroken (58) og Rune Kroken (57) tek då imot fem born, tre svigerborn og fem barneborn som har mange påsketradisjonar på Tysnes.

Pernilla med påskemaraton

Mange ser fram til å kunna slappa av i påsken. Pernilla Eugenie Epland (27) startar med å springa 21.097,5 meter i Nederland på palmesundag.