KRAFTIG: Epsienter for jordskjelvet (raud prikk) er registrert i sjøen utanfor Øygarden. Kartet viser skjelv som NORSAR har registrert den siste veka. (Kart: NORSAR)
KRAFTIG: Epsienter for jordskjelvet (raud prikk) er registrert i sjøen utanfor Øygarden. Kartet viser skjelv som NORSAR har registrert den siste veka. (Kart: NORSAR)

Jordskjelv i Hordaland

Klokka 09.46 tysdag føremiddag er det registrert eit skjelv på 3,8 på richter skala.
Publisert 07.11.2017 kl. 13.20. Oppdatert 08.11.2017 kl. 09.08.

Skjelvet hadde eit episenter i sjøen utanfor Øygarden.

Til BA fortel Berit Marie Storheim, overingeniør ved institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen, at det er sjeldan ein ser så sterke skjelv i Norge.

Mange stader i Hordaland rapporterer folk om at dei har kjent jordskjelvet.

– Glasa klirra og eg kunne kjenna golvet bevega seg. Eg gjekk ut på terrassen for å sjå om det var ein trailer eller noko slikt. Det var frykteleg ubehageleg, seier Kjellfrid Bruntveit frå Husnes til avisa Kvinnheringen.

BT melder at dei fekk ein straum av meldingar frå lesarar som merka skjelvet. Personar frå Nordhordland, Loddefjord, Karmøy, Høyanger, Austrheim, Øygarden, Arna, Askøy, Åsane, Fana, Fyllingsdalen og fleire stader i Bergen, har rapportert til avisa.

Også Statoil skal ha merka skjelvet på sine plattformer i Nordsjøen, melder BT.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Tilsvar til rådmann Steinar Dalland

Torsdag 19. mars publiserte bladet Tysnes et intervju med undertegnede i forbindelse med en journalistisk oppfølgning av samme bladets reportasje torsdag 12. mars hvor man kunne lese at: «Frustrerte politikarar sa samrøystes ja til nytt bustadshus...

Lesarbrev: Takk til alle heltene som jobber i dagligvarebutikkene i Vestland

I møtet med koronakrisen trer nå mange helter fram. Mange i samfunnskritiske funksjoner jobber på spreng. Det viser tydeligere enn noen gang hvor viktige disse funksjonene er. Som næringsminister vil jeg gjerne rette en spesiell takk til alle heltene i butikkene. Som hver dag stiller på jobb for å sikre mat på bordet til alle oss andre, de som sitter i front og de som står på for å sikre at...