HEIMELAGA: Strikkevottar var ei populær salsvare på Førjulsmessa i fjor. Her ser me f.v. Hildur Heie, Solveig Skaten, Klara Kongsvik og Anna Rosvold. (Arkivfoto)
HEIMELAGA: Strikkevottar var ei populær salsvare på Førjulsmessa i fjor. Her ser me f.v. Hildur Heie, Solveig Skaten, Klara Kongsvik og Anna Rosvold. (Arkivfoto)

Førjulsmesse for 23. gong

Heilt sidan i vinter har eldsjeler førebudd seg til den populære førjulsmessa i Tysnes bedehus, som vert arrangert på laurdag.
Publisert 22.11.2017 kl. 06.00.

– Utover hausten er takten på aktivitet og førebuingar skrudd opp, og no er varer, gevinstar og program klart. I desse dagar pågår det loddsal rundt i dei forskjellige bygdene. Komande laurdag er det berre å møta opp i Tysnes bedehus, oppmodar Harald Heie i Indremisjonen.


– Folk er imponerte

Førjulsmessa er blitt eit godt etablert arrangement som mange gler seg til, og utgåva på laurdag er den 23. i rekkja.

– Det har vore ei messe mange har lagt merke til og slutta godt opp om. Slik vonar me det vert også i år. Folk frå nabokommunane våre er stadig imponerte over kva me tysnesingar kan få til, seier Heie.

Inntektene frå messa går så og seia uavkorta til Indremisjonen sitt arbeid.

– Hos oss omfattar det Hardanger, Sunnhordland og Voss. Her kunne vore nemnt leirarbeid, skule (Framnes), eit stort barne- og ungdomsarbeid elles, og arbeid mellom oss vaksne. Det er utruleg viktig og flott at mange er med og støttar opp om dette misjonsarbeidet i våre nærområde.


Mykje på programmet

På messa blir det sal av ei rekkje ulike varer som til dømes handarbeid og heimebakst, i tillegg til graut og kaffimat. Det vert også utlodding, og song-og musikkinnslag både ved Tysnes Soul Children og elevar frå kulturskulen.

– Me ynskjer å skapa eit godt program, og folk må få noko verdfullt med seg heim att, uansett om dei vinn på utloddinga eller ikkje. Det varmar difor ekstra med tilbakemeldingar som at førjulsmessa er høgdepunktet i året for somme.

– Og så veit eg at mange gler seg ekstra over at det i år er Svein Bjarne Aase som vert med som andaktshaldar. Me ynskjer vel møtt, avsluttar ein forhåpningsfull Heie.


Siste saker Gå til framsida

Markerer TV-aksjonen med fredagskafé

Tysnes skule gjentek suksessen frå i fjor og markerer også i år TV-aksjonen med fredagskafé fredag føremiddag. I fjor var det tett i tett med folk og trangt om plassen i den gamle gymsalen på skulen. I år vert arrangementet flytta til Tysneshallen. – Der blir det kafé og underhaldning for alle som ynskjer å koma, melder inspektør Synnøve Vines til avisa.

Skal arrangera opplæringsjakt på Tysnes

Tysnes Jakt- og Fiskelag skal til helga arrangera opplæringsjakt.– Me er så heldige at me har fått tak i opplæringsterreng her på øya, og me er også så heldige at me skal arrangera opplæringsjakt i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund, fortel leiar i Tysnes Jakt- og Fiskelag, Bjarte Erstad.Fredag kveld er sett av til informasjon. Sjølve jakta vil føregå laurdag og søndag. Det...