Osternes mannskor gler seg til å syngja i kulturkyrkja på Onarheim i kveld.
Osternes mannskor gler seg til å syngja i kulturkyrkja på Onarheim i kveld.

Osternes mannskor til kulturkyrkja

I kveld kjem Osternes mannskor til kulturkyrkja på Onarheim for å halda konsert.
Publisert 23.11.2017 kl. 10.56. Oppdatert kl. 10.59.

Her skal tysnesingane få høyra religiøse folketonar frå Vestlandet, samla inn av folkeminnesamlaren Olav Sande frå Kaupanger.

Osternes mannskor vart stifta i 1934. I starten omfatta det berre folk frå Osternes krins, men no har dei med songarar frå heile kommunen.

– Me er totalt 25 songarar, med Ole Chr. Ottestad som dirigent og Svein Tørnquist som pianist og arrangør. Det er også han som har arrangert songane me skal syngja på denne konserten, fortel formann Karvel Strømme.

Tidlegare har koret framført programmet i kyrkjer på Fitjar, Stord, Etne, Bømlo og Austevoll.

– Og no gler me oss til å syngja i Onarheim kyrkje, seier Strømme, som før konserten skal sjekka ut kva OnarTun har å by på, saman med koret.


Siste saker Gå til framsida

Ferjeentusiast på bibliotekturné

4. februar kjem forfattar Harald Sætre til Tysnes folkebibliotek med føredraget «Dei kom tilbake – veteranferjer og fjordabåtar i Hordaland».

Leiar: Tysnes bør få meir enn 400.000 i grasrotmidlar

Norsk Tipping har fordelt grasrotmidlane for 2018. Den viser at lag og organisasjonar i Tysnes har fått heile 433.568 kroner inn på bankkontoane sine frå tippeselskapet på Hamar. Det er eit svært bra tilskot til økonomien til ulike lokale lag og organisasjonar i kommunen vår.Det er idrettslaga som ser ut til å...