OMKOM: Lensmann Lorentz Lunde ventar på den endelege obduksjonsrapporten, men noko har sannsynlegvis tilstøytt mannen før bilen trefte tunnelveggen. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)
OMKOM: Lensmann Lorentz Lunde ventar på den endelege obduksjonsrapporten, men noko har sannsynlegvis tilstøytt mannen før bilen trefte tunnelveggen. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)

Dødsulukka ved Lukksund: medisinsk årsak

Ein førebels rapport viser at mannen som omkom i Stussvikhovdatunnelen døydde av medisinske årsaker.
Publisert 19.12.2017 kl. 13.48. Oppdatert kl. 13.56.

Ulukka skjedde natt til 27. november. Ein ung mann køyrde inn i tunnelveggen. Helsepersonell gjorde gjennopplivingsforsøk, men 23-åringen døydde på staden.

– Den førebelse obduksjonsrapporten viser at det truleg er ei medisinsk årsak til ulukka, fortel Lorentz Lunde, lensmann i Fusa og Tysnes lensmannsdistrikt.

Obduksjonen blei gjennomført ved Gades institutt i Bergen, og det tar nokre veker før den endeleg obduksjonsrapporten kjem.

Kvinnheringen melde først om resultatet frå den førebelse rapporten.


Ulukka

– Det var små materielle skadar på bilen. Normalt skulle ikkje desse kunna medføra så alvorleg skade på person, seier Lunde.

Meldinga om ulukka kom inn klokka 03.22 på natta. Då hadde ein annan bilist kome til ulukkesstaden og varsla naudetatane.

Lensmann Lunde omtalte tidlegare ulukka som litt uforklarleg, då bilen hadde hatt låg fart, det var ikkje bremsespor og heller ikkje glatt på staden.

No ser det ut til at noko medisinsk var årsak til ulukka.


Tunnelarbeidar

Det var 23 år gamle Martin Opheim Hansen frå Odda som omkom i tunnelen.

Hansen var brannvakt i Stussvikhovdatunnelen då ulukka skjedde, og hadde i oppgåve å køyra fram og tilbake i tunnelen.

Meldinga om at det sannsynlegvis er ei medisinsk årsak har blitt formidla vidare til familien til den omkomne.


Siste saker Gå til framsida

Fekk vera med besto i skianlegget

Rakel (4 1/2) og den eldre broren Markus (6 1/2) fekk ei flott skioppleving i lag med bestemor Åse Enes i skianlegget ved Løkjen laurdag.

Leiar: Ros for godt eldretilbod

I «Tysnes» denne veka kan me lesa om songgruppa Fjordablæst som underheldt på det nye omsorgssenteret førre laurdag.Tilbodet vart svært populært både blant dei som bur der og besøkjande.Det var songgruppa sjølve som tok initiativ til å underhalda på det nye omsorgssenteret. – Me hadde lyst til dette, fortel Jan Belt til avisa. Det var Belt som hadde ansvaret for...

Endeleg sjåførskule på Tysnes

Terje Grahl har drive sjåfør-skule i Bergen i mange år. No bur han på Reksteren og har starta sjåføropplæring også på Tysnes. Interessa har han merka.