GOD JUL: Med dette koselege biletet av Sindre Skorpen (9) som hjelper storesøster Celine Skorpen (21) med å pynta til jul, vil me ynskja alle lesarane våre ei riktig god jul!
GOD JUL: Med dette koselege biletet av Sindre Skorpen (9) som hjelper storesøster Celine Skorpen (21) med å pynta til jul, vil me ynskja alle lesarane våre ei riktig god jul!

Leiar: God jul til alle!

Publisert 24.12.2017 kl. 09.00.

Sola har nådd sitt lågaste punkt når juleavisa no kan lesast. Me har passert vintersolkverv. For kvar dag som går vert dagane lengre og lengre, fram mot våren og sommaren med lange og ljose kveldar.

Ljoset er også viktig i den mørke årstida. Me tenner ljos for å skapa ei fin og god stemning, ute og inne. I heimen og i kyrkja.

No kan julefreden senka seg over Tysnes. Ei travel førjulstid er over. Ei tid der folk har stått på frå tidlege morgonar til seine kveldar med alt ein MÅ gjera før jul. Det er av og til ikkje grenser for kva me bør få gjort før den store julehelga.

Kanskje bør me av og til tenkja over kor mykje me kavar i denne førsjulstida, og ta oss tid til å kvila litt meir, og nyta stundene.

I Tysnes er det sterke tradisjonar knytt til jula, både til førebuingane, matlaging og julemarkeringar. Tradisjonsrike julekonsertar og dei andre førjulsarrangementa, som det i år har vore ekstra mange av, er eit fint avbrekk i kvardagen der ein kan lena seg tilbake for å nyta stundene.

For mange er kyrkja ein viktig plass i jula. Kyrkjebenkene plar vera fullsette når prestane snakkar om julebodskapen på julaftan. Det er ein fin tradisjon at folk set av tid til å delta.

Me håpar også at du set av litt ekstra tid til lesing, og nyt nokre stunder med «Tysnes». Tradisjonen tru har me prøvt å laga ei ekstra stor og fyldig juleavis, med variert stoff for liten og stor. Me håpar det fell i smak, anten du les avisa som papiravis, eller om du er digital brukar og les avisa som e-avis. Som fast abonnent på papiravisa kan du lesa «Tysnes» både på papir og på nett.

Me ynskjer alle våre lesarar ei GOD JUL!

redaksjonen@tysnesbladet.no


Siste saker Gå til framsida

Hugs å stilla klokka

Natt til søndag (klokka 02.00) skal klokka stillast ein time fram. Då går me over til sommartid, og det blir ljosare kveldar. Sommartida varar fram til 28. oktober. Me stiller klokka to gonger i året, og for dei som plar bli usikre på kva veg ein skal stilla den, er ein god hugseregel at klokka alltid skal stillast mot nærmaste sommar.

Berre må til Tysnes i påska

Det gamle huset på Høviskeland blir fullt kvar påske. Aasta Tufteland Kroken (58) og Rune Kroken (57) tek då imot fem born, tre svigerborn og fem barneborn som har mange påsketradisjonar på Tysnes.

Pernilla med påskemaraton

Mange ser fram til å kunna slappa av i påsken. Pernilla Eugenie Epland (27) startar med å springa 21.097,5 meter i Nederland på palmesundag.

Tore Hodneland i Jazzintro-duell

Gitaristen frå Tysnes deltek laurdag i Jazzintro 2018, saman med bandet Relling.Under Vossa Jazz skal dei i duell mot bandet Kjemilie, og eit av desse to banda går vidare til finalen på Moldejazz for å kjempa om tittelen Årets unge jazzmusikere. Tittelen gjev ein lanseringspakke frå Norsk jazzforum og Gramo-stipend på 150.000 kroner. Kvartetten Relling, der Hodneland speler, har...