Video: Magisk julestemning på Haaheim

For Torstein Hatlevik er jula ei tid der ein bryr seg litt meir om dei rundt.
Publisert 28.12.2017 kl. 07.00. Oppdatert kl. 09.45.

På Haaheim Gaard har det vore julestemning i mange veker. Hatlevik har blant anna hatt besøk av 200 born på julegraut, og tysnesingar har farta til hotellet for å feira juleselskapa sine i dei fine lokala.

Sjølve juledagane brukte Hatlevik på Epesvær i Bømlo kommune, med nær familie.

Den karismatiske hotelleigaren på Haaheim har mange gode juleminne.

– Før me hadde høyrt historia om Herdis sine nylonstrømper, så var det liksom ikkje jul på Espevær, seier Hatlevik og smiler breitt.

Med stor innleving fortel han om julehistoria som nesten var som «Grevinna og hovmeisteren» for espeværingane.


HAAHEIM: I videoen spelar Torstein Hatlevik på bukkehorn og syng til "Mitt hjerte alltid vanker". (Foto: Skjermdump/Video: Geir Rommetveit, Ingunn Gjærde, Camilla Korsnes)
HAAHEIM: I videoen spelar Torstein Hatlevik på bukkehorn og syng til "Mitt hjerte alltid vanker". (Foto: Skjermdump/Video: Geir Rommetveit, Ingunn Gjærde, Camilla Korsnes)

Siste saker Gå til framsida

På gamleheimen

At gamleheimen skulle koma til å hamna på Hovland, hadde mest med tilfeldige omstende å gjera. Det vart i alle høve slik at Tysnes Gamleheimslag overtok den staselege gamle doktorbustaden som vart bygd av distriktslege Gjestland, som fekk skøyte i 1880. Her sette han opp ein bustad som ikkje stod tilbake for dei gamle patrisiarhusa som rikfolk i Bergen gjerne bygde som «lyststeder» utanfor...

Fylket seier nei til Hordfastaksjar

Hordaland fylkesting seier nei til kjøp av aksjar i Hordfast no. Fylkestinget vil ta stilling til aksjekjøp når ei utgreiing om fylkeskommunen si deltaking i pådrivarselskap ligg føre.Vedtaket i fylkestinget vart gjort mot fem røyster (SV, MGD og Raudt). Desse partia ville saman med Tom Sverre Tomren i KrF seia eit klart nei til fylkeskommunalt aksjekjøp i Hordfast AS.Høgre kom...