ARTIG LEIK: Deltakarane i konkurransen sende ein pose med klede mellom seg. Då musikken stoppa, måtte den som heldt posen ta på seg eit plagg frå den.
ARTIG LEIK: Deltakarane i konkurransen sende ein pose med klede mellom seg. Då musikken stoppa, måtte den som heldt posen ta på seg eit plagg frå den.

Koseleg på julefest

Trass i lite oppmøte, var stemninga likevel god på julefesten på Tveit.
Publisert 03.01.2018 kl. 13.24. Oppdatert kl. 13.28.

Fredag var det gjort klart til julefest i Tveit bedehus, arrangert av Tveit indremisjon. Elin Meland, leiaren under julefesten, kunne ynskja alle saman velkomne.


Variert program

Sjølv om det ikkje var så mange som kom, var programmet likevel gjennomført som planlagt. Kvelden opna med allsong, med Bjørn Ove Meland Tjelta på trommer, Jonas Haagensen på piano og Elisabeth Meland Tjelta på bass.

Vidare heldt Gunn Siri Meland Tjelta, som til vanleg har søndagsskulen i Tveit bedehus, andakt for publikum i salen. Ho prata om kva som er den største gåva me får til jul, og nytta ulike rekvisittar under framføringa.

Etter matøkta var det tid for nokre morosame selskapsleikar.


Hjernetrim

– No skal me ha litt hjernetrim, kunne Elin fortelja, og plasserte seks kvite ark på golvet.

Saman med Reidun Meland Tveit, hadde ho planlagt ein leik, som fekk publikum til å måtte tenkja seg godt om.

– Leiken går ut på at de skal velja eit ark og så skal Reidun gjetta seg fram til kva ark dåke valde, forklarte Elin, og let vidare ein frå salen peika ut eit ark.

Etter kvart som Reidun klarte å gjetta riktig alle gongane, vart det straks diskusjon i salen om kva for eit hemmeleg teikn Elin gav Reidun for å signalisera det riktige arket.


Latter og engasjement

– Dei held på med ein eller annan kodande kommunikasjon, kom det frå salen, utan at nokon visste nøyaktig kva denne kodande kommunikasjonen var. Til slutt måtte dei to damene avsløra trikset sitt, som kom til overrasking på publikum.

Vidare hadde dei ein ny leik på lur, som innebar at nokre frivillige måtte kle på seg litt ekstra klede i løpet av leikens gong. Det skapte latter og engasjement, etter kvart som deltakarane fekk på seg både jakkar og luer. Vinnaren var den som hadde minst av dei utvalde kleda på seg, då leiken var ferdig.

– No er de kledd for jul, sa Elin etter leiken, før kvelden vart avslutta med juletregong.


JULEKOS: God mat og stemning på julefest i Tveit bedehus.
JULEKOS: God mat og stemning på julefest i Tveit bedehus.
KAFFIDRØS: Alltid godt med ein kopp kaffi og julegodt.
KAFFIDRØS: Alltid godt med ein kopp kaffi og julegodt.

Siste saker Gå til framsida

REKO-ring også i Sunnhordland

I februar i fjor skreiv «Tysnes» om den relativt nye distribusjonskanalen REKO-ring, der lokale matprodusentar kan leggja ut produkt for sal i Facebook-grupper, og enkelt knytta kontakt med kundar i til dømes bergensområdet. Tysnesbøndene Irene Dalland, Lucianne Rijpkema og Nynke van Schaik har vore...

Klart for nyttårsshow neste veke

I fjor blei juleshowet til 10.-klasse ved Tysnes skule utsett til over nyttår. No er det snart klart for show.Torsdag 31. januar og fredag 1. februar er det duka for nyttårsshow i Vonheim i Våge.Førehandssal av billettar vil finna stad på Joker Uggdal, Joker Onarheim, Bunnpris Lunde og Tysnes Blomster & Interiør.Fredag 1. februar kan ein berre kjøpa billettar hos...