ARTIG LEIK: Deltakarane i konkurransen sende ein pose med klede mellom seg. Då musikken stoppa, måtte den som heldt posen ta på seg eit plagg frå den.
ARTIG LEIK: Deltakarane i konkurransen sende ein pose med klede mellom seg. Då musikken stoppa, måtte den som heldt posen ta på seg eit plagg frå den.

Koseleg på julefest

Trass i lite oppmøte, var stemninga likevel god på julefesten på Tveit.
Publisert 03.01.2018 kl. 13.24. Oppdatert kl. 13.28.

Fredag var det gjort klart til julefest i Tveit bedehus, arrangert av Tveit indremisjon. Elin Meland, leiaren under julefesten, kunne ynskja alle saman velkomne.


Variert program

Sjølv om det ikkje var så mange som kom, var programmet likevel gjennomført som planlagt. Kvelden opna med allsong, med Bjørn Ove Meland Tjelta på trommer, Jonas Haagensen på piano og Elisabeth Meland Tjelta på bass.

Vidare heldt Gunn Siri Meland Tjelta, som til vanleg har søndagsskulen i Tveit bedehus, andakt for publikum i salen. Ho prata om kva som er den største gåva me får til jul, og nytta ulike rekvisittar under framføringa.

Etter matøkta var det tid for nokre morosame selskapsleikar.


Hjernetrim

– No skal me ha litt hjernetrim, kunne Elin fortelja, og plasserte seks kvite ark på golvet.

Saman med Reidun Meland Tveit, hadde ho planlagt ein leik, som fekk publikum til å måtte tenkja seg godt om.

– Leiken går ut på at de skal velja eit ark og så skal Reidun gjetta seg fram til kva ark dåke valde, forklarte Elin, og let vidare ein frå salen peika ut eit ark.

Etter kvart som Reidun klarte å gjetta riktig alle gongane, vart det straks diskusjon i salen om kva for eit hemmeleg teikn Elin gav Reidun for å signalisera det riktige arket.


Latter og engasjement

– Dei held på med ein eller annan kodande kommunikasjon, kom det frå salen, utan at nokon visste nøyaktig kva denne kodande kommunikasjonen var. Til slutt måtte dei to damene avsløra trikset sitt, som kom til overrasking på publikum.

Vidare hadde dei ein ny leik på lur, som innebar at nokre frivillige måtte kle på seg litt ekstra klede i løpet av leikens gong. Det skapte latter og engasjement, etter kvart som deltakarane fekk på seg både jakkar og luer. Vinnaren var den som hadde minst av dei utvalde kleda på seg, då leiken var ferdig.

– No er de kledd for jul, sa Elin etter leiken, før kvelden vart avslutta med juletregong.


Siste saker Gå til framsida

Øving: Ein person i sjøen ved Våge ferjekai

Øving: Tysnes brann og redning rykte ut med to bilar og 12-13 personar til Våge ferjekai palmelaurdag om føremiddagen. Øvingsmeldinga som gjekk ut frå 110-sentralen i Bergen var dramatisk. Ein person hadde falle i sjøen ved Våge ferjekai klokka tre om natta.

Hugs å stilla klokka

Natt til søndag (klokka 02.00) skal klokka stillast ein time fram. Då går me over til sommartid, og det blir ljosare kveldar. Sommartida varar fram til 28. oktober. Me stiller klokka to gonger i året, og for dei som plar bli usikre på kva veg ein skal stilla den, er ein god hugseregel at klokka alltid skal stillast mot nærmaste sommar.

Berre må til Tysnes i påska

Det gamle huset på Høviskeland blir fullt kvar påske. Aasta Tufteland Kroken (58) og Rune Kroken (57) tek då imot fem born, tre svigerborn og fem barneborn som har mange påsketradisjonar på Tysnes.

Pernilla med påskemaraton

Mange ser fram til å kunna slappa av i påsken. Pernilla Eugenie Epland (27) startar med å springa 21.097,5 meter i Nederland på palmesundag.