BLANT TOPP FEM: Ingelin Røssland sin spenningsroman «Hevner» fell godt i smak blant norske ungdomar, og boka er no nominert til Uprisen 2018. (Foto: Joar E. M. Klette)
BLANT TOPP FEM: Ingelin Røssland sin spenningsroman «Hevner» fell godt i smak blant norske ungdomar, og boka er no nominert til Uprisen 2018. (Foto: Joar E. M. Klette)

Ingelin Røssland nominert til pris

Forfattaren frå Tysnes kan vinna Uprisen 2018 med spenningsromanen «Hevner».
Publisert 18.01.2018 kl. 14.17. Oppdatert kl. 14.36.

Uprisen er ungdommane si eiga kåring av årets beste ungdomsbok, og då prisen vart delt ut for fyrste gong i 2007, var det Ingelin Røssland som vann med boka «Handgranateple».

No er ho på ny nominert til den gjeve prisen, etter at over 1.000 ungdomar har lese og vurdert norske ungdomsromanar som kom ut i fjor. Sju juryklassar frå ulike fylke skal no i gang med å lesa «Hevner» og dei andre fem nominerte bøkene, før vinnaren vert kåra under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i slutten av mai.

Alle dei nominerte bøkene er:

«Lydighetsprøven» av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal)

«Baksiden» av Endre Lund Eriksen (Aschehoug)

«Kan vi bare late som» av Camilla Helene Sandmo (Vigmostad & Bjørke)

«Killerinstinkt» av Thomas Enger (Kagge)

«Hevner» av Ingelin Røssland (Mangschou)


Siste saker Gå til framsida

I dag skal folkejuryen møtast

Det nærmar seg tid for å bestemma nytt fylkesvåpen.I dag, laurdag 18. august skal folkejuryen møtast for å bestemma ti finalistar som går vidare til folkerøystinga, ut ifrå dei 667 bidraga som er sendt inn. Dette skriv Hordaland fylkeskommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune i ei pressemelding.Folkejuryen består av ti menneske, i aldrar frå 18-72 år. Seks av dei kjem frå...

LEIAR: Det flytande fylket

Nyleg fekk «Tysnes» tilgang til eit skriv Skyss sende ut til ferjeselskapa i Hordaland. Ifølgje skrivet, er det behov for kostnadskutt i samferdslesektoren. Skyss ber ferjeselskapa om tips til kostnadskutt, og kjem samtidig med nokre eigne forslag.Eit av dei nemnde forslaga, er å kutta i ferjeavgangane. Det er...

Persa seg til bronse i NM

Fredag ettermiddag sprang Pernilla Eugenie Epland 5.000-meter under NM i Friidrett på Byrkjelo. Der enda ho opp på tredjeplass.