BLANT TOPP FEM: Ingelin Røssland sin spenningsroman «Hevner» fell godt i smak blant norske ungdomar, og boka er no nominert til Uprisen 2018. (Foto: Joar E. M. Klette)
BLANT TOPP FEM: Ingelin Røssland sin spenningsroman «Hevner» fell godt i smak blant norske ungdomar, og boka er no nominert til Uprisen 2018. (Foto: Joar E. M. Klette)

Ingelin Røssland nominert til pris

Forfattaren frå Tysnes kan vinna Uprisen 2018 med spenningsromanen «Hevner».
Publisert 18.01.2018 kl. 14.17. Oppdatert kl. 14.36.

Uprisen er ungdommane si eiga kåring av årets beste ungdomsbok, og då prisen vart delt ut for fyrste gong i 2007, var det Ingelin Røssland som vann med boka «Handgranateple».

No er ho på ny nominert til den gjeve prisen, etter at over 1.000 ungdomar har lese og vurdert norske ungdomsromanar som kom ut i fjor. Sju juryklassar frå ulike fylke skal no i gang med å lesa «Hevner» og dei andre fem nominerte bøkene, før vinnaren vert kåra under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i slutten av mai.

Alle dei nominerte bøkene er:

«Lydighetsprøven» av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal)

«Baksiden» av Endre Lund Eriksen (Aschehoug)

«Kan vi bare late som» av Camilla Helene Sandmo (Vigmostad & Bjørke)

«Killerinstinkt» av Thomas Enger (Kagge)

«Hevner» av Ingelin Røssland (Mangschou)


Siste saker Gå til framsida

Skal arrangera opplæringsjakt på Tysnes

Tysnes Jakt- og Fiskelag skal til helga arrangera opplæringsjakt.– Me er så heldige at me har fått tak i opplæringsterreng her på øya, og me er også så heldige at me skal arrangera opplæringsjakt i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund, fortel leiar i Tysnes Jakt- og Fiskelag, Bjarte Erstad.Fredag kveld er sett av til informasjon. Sjølve jakta vil føregå laurdag og søndag. Det...

Håpar på E39-vedtak før jul

Kor Langenuen skal kryssast av den nye ferjefrie E39, kan bli avgjort før jul. Det fortel prosjektleiar for E39 Stord-Tysnes-Os, Signe Eikenes, til «Tysnes».Dei to alternativa som det står mellom er sørleg kryssing ved Hodnanes-Jektevik (biletet) og eit midtre alternativ ved Raunholm-Neshamn. Kommunestyret i Tysnes har gått inn for kryssing i sør. Det har også nabokommunane.– Me...