SKIFØRE: Fredag kveld er det nyoppkøyrde spor i skianlegget. (Foto: Magne Storesætre/OIL)
SKIFØRE: Fredag kveld er det nyoppkøyrde spor i skianlegget. (Foto: Magne Storesætre/OIL)

Nyoppkøyrde spor i skianlegget

Skientusiastar kan på ny spenna på seg skia. Fredag kveld er det nyoppkøyrde spor i skianlegget i Solheimsdalen.
Publisert 26.01.2018 kl. 21.52.

– No er det kjempeflott å gå og veldig god glid i spora i anlegget, fortel Magne Storesætre i Onarheim IL i 21-tida fredag kveld.

Fredag ettermiddag er det kome eit par centimeter med nysnø, som har lagt seg oppå den harde skaren som låg i traseen frå sist helg.

– Den gamle snøen er frest opp med scooter og etterpå er det køyrt sporsetjar, fortel Magne Storsætre.

Det er den mellomste løypa i anlegget som er køyrt opp – med to spor. Denne løypa er kring ein kilometer lang. I traseen nederst mot Løkjen har det kome inn litt vatn. Denne delen av løypa er difor ikkje køyrt opp.

Frå parkeringsplassen og inn til anlegget er det litt lite snø. Det er råd å gå på ski, men det er for lite snø til å køyra spor.


Siste saker Gå til framsida

LEIAR: Det flytande fylket

Nyleg fekk «Tysnes» tilgang til eit skriv Skyss sende ut til ferjeselskapa i Hordaland. Ifølgje skrivet, er det behov for kostnadskutt i samferdslesektoren. Skyss ber ferjeselskapa om tips til kostnadskutt, og kjem samtidig med nokre eigne forslag.Eit av dei nemnde forslaga, er å kutta i ferjeavgangane. Det er...

Persa seg til bronse i NM

Fredag ettermiddag sprang Pernilla Eugenie Epland 5.000-meter under NM i Friidrett på Byrkjelo. Der enda ho opp på tredjeplass.

Pernilla vann med ny pers

Søndag, under Stordleikane, sprang Pernilla Eugenie Epland 1.500-meter. Ho enda opp med både siger og ein ny pers.Tysnesingen sprang inn på tida 4.24,20.Stordleikane var den siste oppkøyringa til NM i friidrett, som går av stabalen til helga.Då skal Pernilla til Byrkjelo i Gloppen og springa 5.000-meter og 10.000-meter.Under NM i fjor fekk ho 8.-plass på 5.000-meter...