FÅR GOD SCORE: Våge Gjestehamn er blitt eit populært reisemål for båtturistane. Her frå Tysnesfest 2017. (Foto: Camilla Korsnes)
FÅR GOD SCORE: Våge Gjestehamn er blitt eit populært reisemål for båtturistane. Her frå Tysnesfest 2017. (Foto: Camilla Korsnes)

Våge Gjestehamn nest best i vest

Det meiner i alle fall lesarane av kystmagasinet Baatsans, som har stemt fram sine favorittar blei dei mange hamneperlene på Vestlandet.
Publisert 29.01.2018 kl. 11.32. Oppdatert kl. 12.32.

Like etter Knutholmen Gjestehamn i Sogn og Fjordane på 1. plass, fylgjer nemleg Våge Gjestehamn.

– Me er veldig takksame og stolte over å ha blitt stemt fram som nummer to av gjestehamner. Me skal ta vare på hamna vidare og sørga for båtgjestane våre har det bra, skriv Våge Gjestehamn på si eiga facebookside.

Resultata frå avstemminga er no publisert i fleire aviser/magasin som til dømes Bergens Tidende, og er såleis god reklame for turistkommunen Tysnes.

Baatsans trekkjer fram at ein ved å vitja Våge Gjestehamn får «storslått natur, rik historie og en kjempefin skjærgård». Ei kraftig oppjustering av hamna dei siste åra, vert også peika på.

At Mandelhuset (som ligg på kaien) har utvida kapasiteten vert nevnt som eit anna gode, og Baatsans anbefaler restaurantmenyen deira på det varmaste.


Topp 10 båthamner på Vestlandet:

1. Knutholmen Gjestehamn

2. Våge Gjestehamn

3. Harbakke Gjestehavn

4. Askvoll Gjestehavn

5. Kilstraumen Brygge

6. Florø Gjestebrygge

7. Værlandet Gjestehavn

8. Fjellbergsund Gjestehavn

9. Kvitsøy Gjestehavn

10. Dingja Gjestehavn

Du kan lesa meir om dei ulike hamnene her.


Siste saker Gå til framsida

I dag skal folkejuryen møtast

Det nærmar seg tid for å bestemma nytt fylkesvåpen.I dag, laurdag 18. august skal folkejuryen møtast for å bestemma ti finalistar som går vidare til folkerøystinga, ut ifrå dei 667 bidraga som er sendt inn. Dette skriv Hordaland fylkeskommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune i ei pressemelding.Folkejuryen består av ti menneske, i aldrar frå 18-72 år. Seks av dei kjem frå...

LEIAR: Det flytande fylket

Nyleg fekk «Tysnes» tilgang til eit skriv Skyss sende ut til ferjeselskapa i Hordaland. Ifølgje skrivet, er det behov for kostnadskutt i samferdslesektoren. Skyss ber ferjeselskapa om tips til kostnadskutt, og kjem samtidig med nokre eigne forslag.Eit av dei nemnde forslaga, er å kutta i ferjeavgangane. Det er...

Persa seg til bronse i NM

Fredag ettermiddag sprang Pernilla Eugenie Epland 5.000-meter under NM i Friidrett på Byrkjelo. Der enda ho opp på tredjeplass.