BLÅLYS: Naudetatane øvde på samordning og rask respons ved ulike scenario. (Illustrasjonsfoto: Ingunn Gjærde)
BLÅLYS: Naudetatane øvde på samordning og rask respons ved ulike scenario. (Illustrasjonsfoto: Ingunn Gjærde)

Politiøving i Ølve

Saman med brann og helse, blei det onsdag kveld gjennomført ei øving ved Ølve Montessoriskule.
Publisert 01.02.2018 kl. 17.38. Oppdatert 06.02.2018 kl. 11.56.

Sjølv om det var mykje bilar og personell frå naudetatane til stades, var det inga stor ulukke som hadde skjedd i Ølve.

– Politi, brann og ambulanse hadde ei samarbeidsøving, forklarer Knut Olav Myklebust, koordinator for operativ trening i Hordaland geografiske driftseining.

For å vera best mogleg førebudd på ulike situasjonar, var lokalt innsatspersonell samla til felles øving.

Ein av dei som fekk testa reaksjonsevna i reelle case, var Aleksander Søyland, politibetjent ved Fusa og Tysnes lensmannsdistrikt.

– Det er mykje verdi i å trena saman, fortel han.

Brannvesenet i Ølve, helsepersonell frå ambulansestasjonen i Lunde og polititenestemenn frå lensmannsdistriktet var alle med på øvinga.

Myklebust arrangerte øvinga. Han er sparsam med detaljane kring scenarioa, men er godt fornøgd med innsatsen til alle deltakarane.


Siste saker Gå til framsida

I dag skal folkejuryen møtast

Det nærmar seg tid for å bestemma nytt fylkesvåpen.I dag, laurdag 18. august skal folkejuryen møtast for å bestemma ti finalistar som går vidare til folkerøystinga, ut ifrå dei 667 bidraga som er sendt inn. Dette skriv Hordaland fylkeskommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune i ei pressemelding.Folkejuryen består av ti menneske, i aldrar frå 18-72 år. Seks av dei kjem frå...

LEIAR: Det flytande fylket

Nyleg fekk «Tysnes» tilgang til eit skriv Skyss sende ut til ferjeselskapa i Hordaland. Ifølgje skrivet, er det behov for kostnadskutt i samferdslesektoren. Skyss ber ferjeselskapa om tips til kostnadskutt, og kjem samtidig med nokre eigne forslag.Eit av dei nemnde forslaga, er å kutta i ferjeavgangane. Det er...

Persa seg til bronse i NM

Fredag ettermiddag sprang Pernilla Eugenie Epland 5.000-meter under NM i Friidrett på Byrkjelo. Der enda ho opp på tredjeplass.