BLÅLYS: Naudetatane øvde på samordning og rask respons ved ulike scenario. (Illustrasjonsfoto: Ingunn Gjærde)
BLÅLYS: Naudetatane øvde på samordning og rask respons ved ulike scenario. (Illustrasjonsfoto: Ingunn Gjærde)

Politiøving i Ølve

Saman med brann og helse, blei det onsdag kveld gjennomført ei øving ved Ølve Montessoriskule.
Publisert 01.02.2018 kl. 17.38. Oppdatert 06.02.2018 kl. 11.56.

Sjølv om det var mykje bilar og personell frå naudetatane til stades, var det inga stor ulukke som hadde skjedd i Ølve.

– Politi, brann og ambulanse hadde ei samarbeidsøving, forklarer Knut Olav Myklebust, koordinator for operativ trening i Hordaland geografiske driftseining.

For å vera best mogleg førebudd på ulike situasjonar, var lokalt innsatspersonell samla til felles øving.

Ein av dei som fekk testa reaksjonsevna i reelle case, var Aleksander Søyland, politibetjent ved Fusa og Tysnes lensmannsdistrikt.

– Det er mykje verdi i å trena saman, fortel han.

Brannvesenet i Ølve, helsepersonell frå ambulansestasjonen i Lunde og polititenestemenn frå lensmannsdistriktet var alle med på øvinga.

Myklebust arrangerte øvinga. Han er sparsam med detaljane kring scenarioa, men er godt fornøgd med innsatsen til alle deltakarane.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: El-bilar og betaling på innanriksferjer

Til å byrja med, var el-bilar fritekne for betaling på riks- og fylkesvegferjer. Ein løyste då berre billett for føraren av bilen. Dette vart det ei endring på i 2016/2017.Då vart det vedteke at el-bilar skulle betala for seg på lik linje med andre bilistar. Men dei skulle berre betala 50 prosent av vanleg biltakst. Og då var føraren inkludert i prisen. Men dei som brukte...

Leiar: Markerte Tysnes med nytt EM-gull

Det er stas når tysnesingar markerer seg utanfor kommunen, ja, til og med i utlandet. Ekstra stas er det når det er unge tysnesingar som set Tysnes på kartet.I sist veke kom styrkeløftar Anna Dorthea Espevik heim til Tysnes med ein ny gullmedalje. Denne gongen var det eit EM-gull. Europameisterskapen vart...