BEST PÅ STORD: Bandet I am K vart kåra til det beste under 100 Dagar på Stord i helga. Dermed får dei tilbod om speling på Tysnesfest til sommaren. (Foto frå TF)
BEST PÅ STORD: Bandet I am K vart kåra til det beste under 100 Dagar på Stord i helga. Dermed får dei tilbod om speling på Tysnesfest til sommaren. (Foto frå TF)

Kåra til beste band på 100 Dagar – kjem til Tysnefest

Bandet «I m K» vart kåra til det beste bandet på 100 Dagar på Stord i helga. No kjem bandet til Tysnesfest.
Publisert 01.02.2018 kl. 14.35.

Over 20 ulike band stod på scenen under bransjefestival 100 Dagar på Stord sist helg. Blant tilhøyrarane var ei rekkje ulike festivalar på Vestlandet, også Tysnesfest.

Dagleg leiar i Tysnesfest, Øystein Vaage, seier at 100 Dagar leverer høgt tempo, høg puls og høg kvalitet.


– For ein konsert

I etterkant av 100 Dagar har festivalane som var representert på Stord kåra det beste bandet på 100 Dagar. Denne kåringa har fått namnet «Vestlandssatsinga». «I am K» vart kåra til det beste bandet. Dette bandet får no speleoppdrag på alle festivalane som står bak Vestlandssatsinga. Dermed blir det også opptreden på Tysnesfest til sommaren.

«I am K» gjekk på scenen klokka 20.30 laurdag kveld.

– For ein konsert dei leverte. Dei etterlot seg eit måpande publikum. Det er ingen tvil, bandet kjem til å klatra kjapt opp blant interessante band i landet i 2018, seier Øystein Vaage.

Han seier at bandet representerer ei moderne og smart tilnærming til musikkfaget, der melodisk pop, sylskarp elektronika og treffsikker rock vert elegant sydd saman.

Til våren kjem dei med debutplata «Humans».


Vestlandssatsinga

– Vestlandssatsinga, med sitt utspring i 100 Dagar, er eit fantastisk talentbyggingsprosjekt. Her samlar seriøse arrangørar seg rundt eit band som ein ynskjer å gje eit karriereløft, seier Vaage.

I år vart det altså «I am K». Bandet som vert plukka ut til det beste får tilbod å spela på alle festivalane som er medlem i Vestlandssatsinga.

– Band som blir plukka ut får på den måten viktig erfaring frå festivalspeling, honorar, og eit trailerlass merksemd, seier Vaage.

Dei får og vist seg fram for eit breitt publikum gjennom sommaren.

Med på Vestlandssatsinga er festivalar frå Kristiansand i sør til Nordfjordeid i nord: Musikkfest Stavanger, Utkantfestivalen, Malakoff, Tysnesfest, Fest i Vest, Mablis, Vikedal Rootsfestival, Skral, byLØRDAG av Bergen Sentrum, Skånevik Bluesfestival, Den Festivalen i Vangen og Festidalen.


Siste saker Gå til framsida

I dag skal folkejuryen møtast

Det nærmar seg tid for å bestemma nytt fylkesvåpen.I dag, laurdag 18. august skal folkejuryen møtast for å bestemma ti finalistar som går vidare til folkerøystinga, ut ifrå dei 667 bidraga som er sendt inn. Dette skriv Hordaland fylkeskommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune i ei pressemelding.Folkejuryen består av ti menneske, i aldrar frå 18-72 år. Seks av dei kjem frå...

LEIAR: Det flytande fylket

Nyleg fekk «Tysnes» tilgang til eit skriv Skyss sende ut til ferjeselskapa i Hordaland. Ifølgje skrivet, er det behov for kostnadskutt i samferdslesektoren. Skyss ber ferjeselskapa om tips til kostnadskutt, og kjem samtidig med nokre eigne forslag.Eit av dei nemnde forslaga, er å kutta i ferjeavgangane. Det er...

Persa seg til bronse i NM

Fredag ettermiddag sprang Pernilla Eugenie Epland 5.000-meter under NM i Friidrett på Byrkjelo. Der enda ho opp på tredjeplass.