AUKE: Pantelotteriet er innbringande for Røde Kors Hordaland. (Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet)
AUKE: Pantelotteriet er innbringande for Røde Kors Hordaland. (Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet)

Fekk 2,2 millionar frå tomflasker

Hordaland Røde Kors fekk 2,2 millionar frå tomflasker i 2017. Det er pantelotteri-rekord i Hordaland.
Publisert 05.02.2018 kl. 11.00.

Totalt fekk Røde Kors 37 millionar kroner frå Pantelotteriet i 2017, skriv organisasjonen i ei pressemelding. Det er og ny rekord.

Sidan starten i 2008 har Pantelotteriet bidrege med 195 millionar kroner til Røde Kors. Det tyder at lotteriet er ei av dei største inntektskjeldene til Røde Kors. Halvparten av midlane går til Røde Kors lokalt.

– Dette er fantastisk, seier dagleg leiar i Hordaland Røde Kors, Lars Atle Skorpen.

– Midlane frå Pantelotteriet er eit veldig viktig bidrag for oss. Pengane går direkte til å forsterka den humanitære innsatsen vår, der folk bur og i områda der dei vel å gje panten til Pantelotteriet, seier Skorpen.


Siste saker Gå til framsida

Ny rapport: Sjøtransport billegare og meir miljøvenleg

Laksetransport til sjøs er lønsamt, både for oppdrettarar og miljøet. Dette skriv Kystrederiene i ei pressemelding.Gjennom Grønt Kystfartsprogram, har Kystrederiene nemleg vore på eigarsida av ein samfunnsøkonomisk analyse for overføring av fisk frå veg til...

I dag skal folkejuryen møtast

Det nærmar seg tid for å bestemma nytt fylkesvåpen.I dag, laurdag 18. august skal folkejuryen møtast for å bestemma ti finalistar som går vidare til folkerøystinga, ut ifrå dei 667 bidraga som er sendt inn. Dette skriv Hordaland fylkeskommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune i ei pressemelding.Folkejuryen består av ti menneske, i aldrar frå 18-72 år. Seks av dei kjem frå...