FÅR DIPLOM: Asle Bernt Rekve har greidd krava til idrettsmerket imponerande 50 gonger.
FÅR DIPLOM: Asle Bernt Rekve har greidd krava til idrettsmerket imponerande 50 gonger.

Asle Bernt har teke idrettsmerke 50 gonger

Då Tysnes IL arrangerte idrettsmerkeprøvane i fjor haust, stod Asle Bernt Rekve (70) for ein strålande prestasjon.
Publisert 15.02.2018 kl. 15.00.

Då greidde han nemleg krava til idrettsmerket for 50. gong. Ingen andre på Tysnes har prestert det tidlegare. Dermed får han Norges idrettsforbund sitt 50-årsmerke med diplom. I idrettsmerkesamlinga si har han elles alle dei andre utmerkingane, mellom anna statuett, krus og Heidersprisen.

– Eg har alltid hatt interesse for idrett. Eg vaks opp i eit aktivt, godt og inspirerande idrettsmiljø på Voss. I Bulken IL hadde eg gode barne- og ungdomsår. Særleg var skitilbodet rikt. Det var i dette idrettslaget eg tok idrettsmerket for fyrste gong i 17-årsalderen, fortalde Rekve til «presssa» då han hadde gjort unna prøvane i haust.

To andre i merketakargruppa fortener òg litt merksemd. Det gjeld Stein Aanesen som no har greidd krava 48 gonger. Den andre er Tor Ottersen, som snart rundar 85 år. Imponerande av den tidlegare ordføraren, som framleis er lett på foten og elles har nok spenst og styrke til å greia krava med glans.

Merketakarane i 2017 (tala i parentes viser kor mange gonger den enkelte har teke idrettsmerket):

Asle Bernt Rekve (50)

Stein Aanesen (48)

Tor Ottersen (33)

Arvid Gaugstad (33)

Hans Ole Dalland (32)

Anne Merete Blichfeldt Dalland (32)

Arvid Økland (31)

Eva Kalgraf (31)

Lars Petter Epland (26)

Ruth Johanne Dalland (2)

Audun Magnussen (1, debutant)PÅ GJERSTAD: Det var sol då desse fire tok idrettsmerket i fjor haust. F.v. Ruth Johanne Dalland, Audun Magnussen, Anne Merete B. Dalland og Stein Aanesen. (Alle foto: H.O.D)
PÅ GJERSTAD: Det var sol då desse fire tok idrettsmerket i fjor haust. F.v. Ruth Johanne Dalland, Audun Magnussen, Anne Merete B. Dalland og Stein Aanesen. (Alle foto: H.O.D)
GIR SEG IKKJE: Tor Ottersen held seg i god fysisk form og er ivrig idrettsmerketakar.
GIR SEG IKKJE: Tor Ottersen held seg i god fysisk form og er ivrig idrettsmerketakar.

Siste saker Gå til framsida

Hopp i det!

Marita Bakke har våga å gå frå fast jobb til å etablera eiga verksemd. No er ho ei av fleire inkubatorverksemder hos Atheno på Stord.

Leiar: Viktig investering for Våge som handlesenter

I «Tysnes» sist veke kan me lesa om den nye og planlagde utvidinga av Våge Senter. Det er gledeleg nytt for Tysnessamfunnet.Vidare utbyggingar i Våge sentrum har i fleire år blitt stoppa på grunn av den manglande sentrumsplanen. Dei som har hatt planar om å setja i gang med nye tiltak har stanga hovudet mot veggen. Tysnes kommune sitt utspel om til slutt å senda saka til departementet i...

Strikkinga gjev meistringsoppleving

Therese Knapskaug (27) strikkar mildt sagt meir enn dei aller fleste. Ho lagar oppskrifter sjølv, og ho er «teststrikkar» for andre som lagar strikkemønster.

Travel helg for konfirmantane

Først skal dei på leirsamling, så vil dei setja sitt preg på gudstenesta søndag før dei avrundar med å samla inn pengar til årets fasteaksjon om ettermiddagen.