STORT PROSJEKT: Det miljøvenlege skipet Statsraad Lehmkuhl blir snart endå meir miljøvenleg. (Arkivfoto)
STORT PROSJEKT: Det miljøvenlege skipet Statsraad Lehmkuhl blir snart endå meir miljøvenleg. (Arkivfoto)

Statsraad Lehmkuhl får batterilading

Publisert 22.02.2018 kl. 08.46.

Til neste år kan Statsraad Lehmkuhl segla av garde heilt utan utslepp. Då får det staselege skipet batteri om bord som vert lada av skipet sin propell. I ei pressemelding opplyser Enova at dei støttar det innovative batteriprosjektet med over fire millionar kroner.

– Statsraad Lehmkuhl har vore relativt miljøvenleg i over hundre år allereie. Store delar av året er det trass alt vindkraft som står for framdrifta. No skal me gjera henne endå mer miljøvenleg for dei neste hundre åra, seier direktør Haakon Vatle i Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl.

I dag nyttar skipet dieselgeneratorar til drifta av skuta, samt til framdrift ved behov.

– Me gler oss kanskje aller mest til rolege middagar uten duren frå dieselgeneratorane, seier Vatle.


Siste saker Gå til framsida

Ei øy proppfull av kulturminne

No er jobben gjort med å registrera dei mange kulturminna på Tysnes. Og det kom mange nye til på lista Kaare M. Malkenes kan presentera.

Hopp i det!

Marita Bakke har våga å gå frå fast jobb til å etablera eiga verksemd. No er ho ei av fleire inkubatorverksemder hos Atheno på Stord.

Leiar: Viktig investering for Våge som handlesenter

I «Tysnes» sist veke kan me lesa om den nye og planlagde utvidinga av Våge Senter. Det er gledeleg nytt for Tysnessamfunnet.Vidare utbyggingar i Våge sentrum har i fleire år blitt stoppa på grunn av den manglande sentrumsplanen. Dei som har hatt planar om å setja i gang med nye tiltak har stanga hovudet mot veggen. Tysnes kommune sitt utspel om til slutt å senda saka til departementet i...

Strikkinga gjev meistringsoppleving

Therese Knapskaug (27) strikkar mildt sagt meir enn dei aller fleste. Ho lagar oppskrifter sjølv, og ho er «teststrikkar» for andre som lagar strikkemønster.