KLAR FERDIG GÅ: Feriegjest på Tysnes, Sofus Hole Eikenes (7) på startstreken, på det fyrste skirennet sitt nokon gong.
KLAR FERDIG GÅ: Feriegjest på Tysnes, Sofus Hole Eikenes (7) på startstreken, på det fyrste skirennet sitt nokon gong.

Gjekk sitt fyrste skirenn

– Det var veldig gøy. Det seier Sofus Hole Eikenes som søndag gjekk det fyrste skirennet nokosinne med startnummer på brystet.
Publisert 28.02.2018 kl. 13.13.

Den siste tida har Sofus følgt med på fjernsynsskjermen korleis det har gått med dei norske skiløparane i OL. Difor var han ekstra tent for å få prøva seg sjølv i løypene i Solheimsdalen.


Gav meirsmak

– Løypene var fine og motbakken gjekk greit, seier han smilande.

Etter målgang vanka det medalje rundt halsen frå arrangøren, både til Sofus og alle dei andre deltakarane under ti år.

– Dette var veldig gøy. Ja, det gav meirsmak til å vera med på fleire skirenn, seier han nøgd.Og etterpå kosa han seg attmed bålpanna på skistadion. Frå sekken til mamma Janniche vanka det både pølse og brød til den unge skiløparen.– Det er gøy å gå på ski på Tysnes i vinterferien, seier Sofus.


Ferieplass i Lunde

Til vanleg bur han og familien i Bergen. Denne veka er det vinterferie, ein ferie dei skal nyta på Tysnes. Familien har ferieplass i Lunde.

Mamma Janniche Hole har feriert på Tysnes frå barndomen av, og vakse opp med hytte på Nymark. Derifrå har ho hatt mange fine turopplevingar til Hovlandsnuten og Vasstøl. I fjor fekk ho også mange nye turoppleving gjennom den nye tur-appen.

Men det er fyrste gongen dei er på skirenn i Solheimsdalen.

– Stadion og lysløypa er eit veldig flott anlegg, skryt ho.

Det er ikkje fyrste gongen dei er på helgetur til Tysnes og Solheimsdalen i vinter.


Kanskje til Såto

– Me har hatt nokre eventyrleg flotte opplevingar med fint skiføre i vinter, strålar mamma.

No håpar ho og familien på fint turver og fleire fine utfartsdagar til Tysnesfjella.

– Å ha vinterferie på Tysnes og kunna gå på ski frå Solheimsdalen, er veldig flott. Eg håpar me me også får oss ein tur til Såto på ski. I så fall vert det fyrste gongen, seier ho.


BÅLKOS: Varm pølse og brød smakar godt etter skirennet. Her er Sofus og søstera Ella Hole Eikenes (12).
BÅLKOS: Varm pølse og brød smakar godt etter skirennet. Her er Sofus og søstera Ella Hole Eikenes (12).

Siste saker Gå til framsida

Ei øy proppfull av kulturminne

No er jobben gjort med å registrera dei mange kulturminna på Tysnes. Og det kom mange nye til på lista Kaare M. Malkenes kan presentera.

Hopp i det!

Marita Bakke har våga å gå frå fast jobb til å etablera eiga verksemd. No er ho ei av fleire inkubatorverksemder hos Atheno på Stord.

Leiar: Viktig investering for Våge som handlesenter

I «Tysnes» sist veke kan me lesa om den nye og planlagde utvidinga av Våge Senter. Det er gledeleg nytt for Tysnessamfunnet.Vidare utbyggingar i Våge sentrum har i fleire år blitt stoppa på grunn av den manglande sentrumsplanen. Dei som har hatt planar om å setja i gang med nye tiltak har stanga hovudet mot veggen. Tysnes kommune sitt utspel om til slutt å senda saka til departementet i...

Strikkinga gjev meistringsoppleving

Therese Knapskaug (27) strikkar mildt sagt meir enn dei aller fleste. Ho lagar oppskrifter sjølv, og ho er «teststrikkar» for andre som lagar strikkemønster.