PÅ OS: Oseana er staden for «Bjørnefjorden Turisme» sitt oppstartsmøte komande tysdag. Her frå Det Store Bjørnefjordmåltidet i fjor haust. (Arkivfoto)
PÅ OS: Oseana er staden for «Bjørnefjorden Turisme» sitt oppstartsmøte komande tysdag. Her frå Det Store Bjørnefjordmåltidet i fjor haust. (Arkivfoto)

«Bjørnefjorden Turisme» skal samla næringa

Alle som representerer ei oppleving, ein attraksjon eller ein destinasjon i bjørnefjordsregionen er tysdag velkomne til ei samling i Oseana på Os.
Publisert 06.03.2018 kl. 13.26. Oppdatert kl. 13.51.

– Fleire aktørar har meldt om at dei ynskjer å samla næringa, løfta fram turisme i regionen vår, og gjera attraksjonar og opplevingane hos oss meir kjende og lettare tilgjengeleg for tilreisande frå fjern og nær, skriv næringssjef i Os, Daniel Skotheim, i ein open invitasjon til turistnæringa.

Han meiner ein må tenkja stort om turismen, og ser det som viktig å spela saman på tvers av kommunegrensar. Prosjektet har fått namnet «Bjørnefjorden Turisme», etter modell frå «Bjørnefjorden Matkulktur».

Saman med Hans Parnefält frå Os Travel, vil næringssjefen på oppstartsmøtet presentera forslag til korleis ein kan få i gang, og mobilisera eit eventuelt samarbeid.

– Ta turen til Oseana 13. mars og ver med å gje turistnæringa i regionen vår eit løft, er oppmodinga hans.


Siste saker Gå til framsida

Uver stoppa både Hodnanes-ferja og Våge-ferja

Ferjesambandet Hodnanes-Jektevik-Nordhuglo var innstilt på grunn av verforholda fredag kveld, frå i 21-tida til 21.40. Norled melde om innstilt rute klokka 20.53. Klokka 21.35 melde selskapet at ferja kjem i gang att klokka 21.40.Klokka 21.05 melde FosenNamsos Sjø at MF «Selbjørnsfjord» har kansellert avgangane klokka 21.05 frå Halhjem og 22.15 frå Våge på grunn av verforholda.

Debatt: – Det er store hol i «dugnadsånda» på Tysnes

Eg har hatt eit «nært» forhold til det å driva eit idrettslag der dugnad var hovudinntektskjelda. Då eg var leiar i Njardar på 80- og 90-talet, hadde me problem med å finansiera den daglege drifta. Me starta «Mimrefesten». Den var i januar, og gav oss pengar til å melda på lag. Me fekk og eit «eventyr» med Brann-kampar på 90-talet, som gav gode økonomiske resultat. Me hadde åtte-ti...