LITE MATERIELLE SKADAR: Det var ikkje ei rein trafikkulukke som skjedde i Stussvikhovdatunnelen. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)
LITE MATERIELLE SKADAR: Det var ikkje ei rein trafikkulukke som skjedde i Stussvikhovdatunnelen. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)

Døydde før han trefte tunnelveggen

Publisert 15.03.2018 kl. 08.59. Oppdatert kl. 15.16.

Dødsulukka ved Lukksund i november 2017 blir ikkje lenger sett på som ei trafikkulukke.

– Vedkommande var død då bilen køyrde i fjellveggen. Det var ikkje ei dødsulukke, men eit dødsfall som gjorde at bilen køyrde i fjellveggen, seier Lorentz Lunde, politikontakt ved Tysnes lensmannskontor.

Ein mann omkom i Stussvikhovdatunnelen, og bilen køyrde inn i fjellveggen ei novembernatt i 2017.

– Ulukka skjedde plutseleg. Det er dessverre slikt som hender av og til, sjølv med unge personar, seier Lunde.

Politiet omtalte ulukka som uforklarleg allereie på eit tidleg tidspunkt. Bilen hadde låg fart, og det var ikkje bremsespor på staden.

Den endelege obduksjonsrapporten viser at det var ei medisinsk årsak til ulukka. Lunde i tenesteeininga Kvam, Fusa og Tysnes, ønskjer ikkje å kommentera noko meir om kva den medisinske årsaka var.

Det var 23 år gamle Martin Opheim Hansen frå Odda som omkom i ulukka. Han var brannvakt i tunnelen, og køyrde fram og tilbake, i 50 kilometer i timen då ulukka hende.

Ingunn Gjærde

ingunn@tysnesbladet.no


Siste saker Gå til framsida

Åtvarar mot brann i tørketrommel

I ei ny undersøking forsikringsselskapet Frende har fått utført, svarar 30 prosent av dei spurde på Vestlandet at dei vaskar klede og brukar tørketrommel om natta.– Det er ein sjanse eg aldri ville tatt, seier Øystein Øren, som er fagsjef i Frende, og sjølv småbarnsfar.Brannvesenet si rapportering viser at det har vore over 70 brannar i tørketromlar dei tre siste åra, og sist...