HUSFLYTTING (1): Flytteprosessen steg for steg. (Alle foto: Alsaker Fjordbruk)
HUSFLYTTING (1): Flytteprosessen steg for steg. (Alle foto: Alsaker Fjordbruk)

Løfta hus på over 50 tonn

Ein kjempestor krane frå Stord Mobilkran måtte tysdag på plass for å ta unna det store løftet med å flytta rognkjeksanlegget sitt administrasjonsbygg på Onarheim.
Publisert 16.05.2018 kl. 14.24.

– Kraninga gjekk fint. Det var strålande ver til å utføra ein slik jobb, seier prosjektingeniør Magnar Solheim hjå Alsaker Fjordbruk.


Over 50 tonn

Løftet var på over 50 tonn. Huset som vart flytta vert nytta til administrasjonsbygg, matrom og garderobar for dei tilsette ved Onarheim Bruk.

– Det einaste me kopla frå var straum og vatn. Inventaret er som før, og er bygget flytta heilt ute på kanten på anleggsområdet. Her skal det etablerast fascilitetar som før. Frå huset blir det flott utsikt utover heile Onarheimsfjorden. Me satsar på gjenbruk i staden for å kjøpa nye brakker, seier Solheim.

Det var ein diger mobilkran frå Stord Mobilkran som hadde løfteoppdraget. For å kunna utføra jobben måtte dei også ha tre store trailarar på plass med utstyr frå Stord. Dei tok opp store delar av ferjedekket på MF Folgefonn tysdag morgon.


Skal byggja ny hall

Bakgrunnen for husflyttinga er bygging av ein ny stor produksjonshall for rognkjeksanlegget.

– Det skal byggjast ein heilt ny hall på kring to tusen kvadratmeter for heile anlegget. Me er i gang med grunnarbeidet, fortel Solheim.

Målet er at den nye hallen skal stå ferdig om halvtanna år.

Ole Skaten


Siste saker Gå til framsida

Debatt: El-bilar og betaling på innanriksferjer

Til å byrja med, var el-bilar fritekne for betaling på riks- og fylkesvegferjer. Ein løyste då berre billett for føraren av bilen. Dette vart det ei endring på i 2016/2017.Då vart det vedteke at el-bilar skulle betala for seg på lik linje med andre bilistar. Men dei skulle berre betala 50 prosent av vanleg biltakst. Og då var føraren inkludert i prisen. Men dei som brukte...

Leiar: Markerte Tysnes med nytt EM-gull

Det er stas når tysnesingar markerer seg utanfor kommunen, ja, til og med i utlandet. Ekstra stas er det når det er unge tysnesingar som set Tysnes på kartet.I sist veke kom styrkeløftar Anna Dorthea Espevik heim til Tysnes med ein ny gullmedalje. Denne gongen var det eit EM-gull. Europameisterskapen vart...