STRAMAR INN: No blir det ikkje lovleg å grilla kol eller eingongsgrillar, melder brannsjef Torfinn Kongsvik. (arkivfoto)
STRAMAR INN: No blir det ikkje lovleg å grilla kol eller eingongsgrillar, melder brannsjef Torfinn Kongsvik. (arkivfoto)

Stramar inn totalforbodet mot open eld

All bruk av eingongsgrillar, kulegrillar, kol og bålbrenning er no heilt forbode i Tysnes.
Publisert 02.06.2018 kl. 08.33.

Brannsjef Torfinn Kongsvik har strama inn totalforbodet mot open eld på grunn av det svært tørre veret. Det tyder at det heller ikkje er lovleg å brenna hageavfall.

– Totalforbodet omfattar ikkje grilling med gassgrill i eigen hage eller på eigen terasse, presiserer brannsjefen.

– Folk har vore flinke og respektert forbodet fram til no. Situasjonen er no ekstraordinær og ei lita feilvurdering kan få store konsekvensar for den som har gjort ei feilvurderinga og ikkje minst for samfunnet generelt, seier Kongsvik.

Rådet frå brannsjefen er: – Lag maten innandørs og nyt den utandørs.


Siste saker Gå til framsida

Ny singel frå Symra

– Me skal sleppa ein låt som heiter «Purple Sweater». Det er den nyaste av dei låtane me har spelt inn så langt, seier Øyvind Kleppe i Symra.

Leiar: Hurra for 65 meter nytt asfaltdekke

Tysnes har ikkje vore tilgodesett med så veldig mykje nytt asfaltdekke på dei fylkeskommunale vegane dei siste åra. Då Statens vegvesen tidlegare i år presenterte landsoversikta over planlagde nyasfalteringar i 2018, var det ikkje ein einaste klatt på Tysnes. I 2017 var det heller ikkje rare greiene, ein kilometer til saman. Og ser me attende til 2016, var Tysnes tilgodesett med fire...