LETTAR OPP GRILLFORBODET: – Det er opp til den enkelte å vurdera brannfaren dersom ein vil grilla i eigen hage, seier Brannsjef Torfinn Kongsvik. Det generelle forbodet mot open eld vert bevart inntil vidare. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)
LETTAR OPP GRILLFORBODET: – Det er opp til den enkelte å vurdera brannfaren dersom ein vil grilla i eigen hage, seier Brannsjef Torfinn Kongsvik. Det generelle forbodet mot open eld vert bevart inntil vidare. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)

Framleis stor skogbrannfare

Brannsjefen lettar litt på grillforbodet, men det er framleis ulovleg med open eld i naturen og på offentleg stad.
Publisert 12.06.2018 kl. 15.02. Oppdatert kl. 15.43.

Natt til måndag kom dei fyrste regndråpane på ei lang stund på Tysnes. Skogbrannfaren vert likevel rekna som stor, men brannsjefen lettar på forbodet mot grilling i eigen hage.

– Regnet som har kome til no har dempa tørka noko, men framleis er det stor brannfare i skog og mark. Dette gjer at me lettar litt på grillforbodet. Det er opp til den enkelte å vurdera brannfaren dersom ein vil grilla i eigen hage, anten ein brukar kol eller gass, seier brannsjef Torfinn Kongsvik.

Elles vert forbodet halda ved lag slik det har vore den siste tida.

– På offentlege plassar, i strandsona, på fjellet eller i skog og mark er det framleis forbod mot open eld. Dette omfattar også grilling og bruk av eingongsgrillar. Forbodet gjeld til det kjem nedbør av betydning. Ei oppheving av forbodet vil bli annonsert, seier brannsjefen.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Miljødiplomet til Hordaland fylkeskommune og Skyss må ned frå veggen no

I seinare tid har det vore diskutert opp og ned om ferjer til og frå Tysnes. Møte har vore organiserte og haldne, folk har fortvila forsøkt på å få svar på spørsmåla sine rundt dette temaet, men Hordaland fylkeskommune og Skyss er tause. Dei vil ikkje plagast med slikt frå distrikta.Her er det politikarane i fylkeskommunen som fylgjer opp initiativa frå sentralt hald, og har tildelt...

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...