VÅTT: Fullt så vått som det er på dette bildet, blir det ikkje denne veka. Likevel vil det vera ein del meir nedbør enn me har hatt dei siste vekene. Foto: Hilde Anette Ebbesvik (arkivfoto)
VÅTT: Fullt så vått som det er på dette bildet, blir det ikkje denne veka. Likevel vil det vera ein del meir nedbør enn me har hatt dei siste vekene. Foto: Hilde Anette Ebbesvik (arkivfoto)

Slik blir vêret for resten av veka – «hauststorm» på torsdag

Publisert 12.06.2018 kl. 17.00. Oppdatert 13.06.2018 kl. 07.28.

– Det blir ikkje verst på onsdag. Det er den beste dagen i Sunnhordlandsområdet denne veka, seier Martin Granerød, meteorolog i vêrvarslinga på Vestlandet.

På torsdag blir det derimot ei endring:

– Det blir kraftige vindkast, opp mot 25-30 meter per sekund, torsdag ettermiddag og kveld. Det blir noko nedbør, men lågtrykket beveger seg raskt vidare, held han fram.

Han legg til at vindnivået blir omtrent som ein klassisk haust-storm, og at folk gjer lurt i å sjekka at trampolinar, møblar og liknande er godt sikra.

– Fredag, laurdag og søndag blir det lågtrykk og roleg vind, med moglegheit for nedbør, seier Granerød.

Gjennom veka vil temperaturane for det meste liggja mellom 14 og 16 grader på dagtid.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Markerte Tysnes med nytt EM-gull

Det er stas når tysnesingar markerer seg utanfor kommunen, ja, til og med i utlandet. Ekstra stas er det når det er unge tysnesingar som set Tysnes på kartet.I sist veke kom styrkeløftar Anna Dorthea Espevik heim til Tysnes med ein ny gullmedalje. Denne gongen var det eit EM-gull. Europameisterskapen vart...

Markerer TV-aksjonen med fredagskafé

Tysnes skule gjentek suksessen frå i fjor og markerer også i år TV-aksjonen med fredagskafé fredag føremiddag. I fjor var det tett i tett med folk og trangt om plassen i den gamle gymsalen på skulen. I år vert arrangementet flytta til Tysneshallen. – Der blir det kafé og underhaldning for alle som ynskjer å koma, melder inspektør Synnøve Vines til avisa.