VÅTT: Fullt så vått som det er på dette bildet, blir det ikkje denne veka. Likevel vil det vera ein del meir nedbør enn me har hatt dei siste vekene. Foto: Hilde Anette Ebbesvik (arkivfoto)
VÅTT: Fullt så vått som det er på dette bildet, blir det ikkje denne veka. Likevel vil det vera ein del meir nedbør enn me har hatt dei siste vekene. Foto: Hilde Anette Ebbesvik (arkivfoto)

Slik blir vêret for resten av veka – «hauststorm» på torsdag

Publisert 12.06.2018 kl. 17.00. Oppdatert 13.06.2018 kl. 07.28.

– Det blir ikkje verst på onsdag. Det er den beste dagen i Sunnhordlandsområdet denne veka, seier Martin Granerød, meteorolog i vêrvarslinga på Vestlandet.

På torsdag blir det derimot ei endring:

– Det blir kraftige vindkast, opp mot 25-30 meter per sekund, torsdag ettermiddag og kveld. Det blir noko nedbør, men lågtrykket beveger seg raskt vidare, held han fram.

Han legg til at vindnivået blir omtrent som ein klassisk haust-storm, og at folk gjer lurt i å sjekka at trampolinar, møblar og liknande er godt sikra.

– Fredag, laurdag og søndag blir det lågtrykk og roleg vind, med moglegheit for nedbør, seier Granerød.

Gjennom veka vil temperaturane for det meste liggja mellom 14 og 16 grader på dagtid.


Siste saker Gå til framsida

Kors, vaflar og fotball-VM på Solstråleøya

– Det var ein nydeleg vêrdag, med fin temperatur. Me fekk flott skyss frå Våge i Mor Di, skøyta til Patrick Madsen.Dette seier Hans Ole Dalland, om friluftsgudstenesta på Solstråleøya søndag.Vidare kan han fortelja at nokre av deltakarane kom roande frå Lunde – og nokre kom verkeleg langvegsfrå:– Eit ektepar frå Minnesota var på Tysnesferie, og fekk oppleva den flotte...

Sluttar som drosjesjåfør

– Eg har tenkt lenge på dette, fortel Elin Borgen.Det er ikkje vanskeleg å skjøna at dei fleste kjenner den sympatiske drosjesjåføren. Over halvparten av bilistane som passerer, vinkar til Borgen, i det ho møter «Tysnes» langs vegen i Uggdal.