TRAVELT: Den gongen mini-polet på Tysnes opna, kom mange polfararar på besøk. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)
TRAVELT: Den gongen mini-polet på Tysnes opna, kom mange polfararar på besøk. (Arkivfoto: Camilla Korsnes)

Vinmonopolet utvidar opningstidene

Publisert 12.06.2018 kl. 09.08. Oppdatert kl. 09.44.

– Me har planer om utviding, men det er litt uvisst kor mykje me skal utvida, seier Ragnhild Skaathun Blindheim.

Ho er butikksjef for Vinmonopolet på Os, som polet på Tysnes er ein filial under, og det er dei nye sommaropningstidene ho snakkar om.

– Det er eigentleg ikkje ein marknad for lengre opningstider, men på sommaren er det det, held ho fram.

«Tysnes» har kontakta ho grunna nokre lokale historier om misnøgde kundar. Har Blindheim også fått tilbakemeldingar frå kundane?

– Kundane vil jo gjerne at polet skal vera opent 10-18, slik som i dei store byane, men på dei fleste av desse små mini-pola er det for liten omsetning, seier ho, og legg til at det blant anna har med bemanningskostnadar å gjera.

Altså vil det ikkje vera lønnsamt å halda opent lenge heile året, men på sommaren er marknaden større.

– Me kjem til å ha ope fleire dagar, og utvida opningstidene kvar dag. Me skal også utvida opningstidene under Tysnesfest. Akkurat når og kor lenge me skal ha ope, er ikkje klart endå, men det skal me ha klart innan slutten av veka, avsluttar Blindheim.


Siste saker Gå til framsida

Kors, vaflar og fotball-VM på Solstråleøya

– Det var ein nydeleg vêrdag, med fin temperatur. Me fekk flott skyss frå Våge i Mor Di, skøyta til Patrick Madsen.Dette seier Hans Ole Dalland, om friluftsgudstenesta på Solstråleøya søndag.Vidare kan han fortelja at nokre av deltakarane kom roande frå Lunde – og nokre kom verkeleg langvegsfrå:– Eit ektepar frå Minnesota var på Tysnesferie, og fekk oppleva den flotte...

Sluttar som drosjesjåfør

– Eg har tenkt lenge på dette, fortel Elin Borgen.Det er ikkje vanskeleg å skjøna at dei fleste kjenner den sympatiske drosjesjåføren. Over halvparten av bilistane som passerer, vinkar til Borgen, i det ho møter «Tysnes» langs vegen i Uggdal.