EITT AV TO: Sideforankra flytebru er eitt av to konsept det blir jobba vidare med for kryssing av Bjørnafjorden.     (Illustrasjon: Statens vegvesen)
EITT AV TO: Sideforankra flytebru er eitt av to konsept det blir jobba vidare med for kryssing av Bjørnafjorden. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Fire Hordfast-alternativ på anbod

Publisert 20.06.2018 kl. 12.53.

Måndag lyste Statens vegvesen ut anbod for planlegging av ny bru på E39 over Bjørnafjorden. To selskap skal få jobben med å parallelt sjå på fire alternativ for ei ny flytebru. Alternativa er:

1. Flytebru i boge, berre forankra på land på begge sider.

2. Flytebru i boge forankra på begge sider, men med forankringar som kan aktiverast ved katastrofe.

3. Rettlina flytebru med faste anker på botnen.

4. Flytebru med faste anker, rettlina mellom brutårna, der flytebrudelen er i boge/krum.

Fristen på anboda er 10. september. Då skal selskapa jobba med planlegginga i 10 månader.


Siste saker Gå til framsida

Ny singel frå Symra

– Me skal sleppa ein låt som heiter «Purple Sweater». Det er den nyaste av dei låtane me har spelt inn så langt, seier Øyvind Kleppe i Symra.

Leiar: Hurra for 65 meter nytt asfaltdekke

Tysnes har ikkje vore tilgodesett med så veldig mykje nytt asfaltdekke på dei fylkeskommunale vegane dei siste åra. Då Statens vegvesen tidlegare i år presenterte landsoversikta over planlagde nyasfalteringar i 2018, var det ikkje ein einaste klatt på Tysnes. I 2017 var det heller ikkje rare greiene, ein kilometer til saman. Og ser me attende til 2016, var Tysnes tilgodesett med fire...