UNØDVENDIG: Ein tysnesturist sette lite pris på flagget som var plassert ved campingvognene. (Foto: tipsar)
UNØDVENDIG: Ein tysnesturist sette lite pris på flagget som var plassert ved campingvognene. (Foto: tipsar)

Følte seg provosert av sørstatsflagg

– Eg føler meg ikkje spesielt velkomen viss eg skal bu på ein campingplass med dette flagget oppe, seier ein tysnesturist til lokalavisa.
Publisert 18.07.2018 kl. 14.50. Oppdatert 19.07.2018 kl. 08.18.

Torsdag fanga han dette biletet frå Tysnesfest-campen i Uggdal, der han såg eit sørstatsflagg ved eit av telta.

– For meg representerer sørstatsflagget rasisme, slaveri og feilslåtte idéar om kvitt overherredøme, seier han.Fredag kom kontrameldinga då han passerte campen på nytt.

– Eg registrerer med glede at sørstatsflagget no er bytt ut med eitt som liknar eit Tysnesfest-flagg. Tysnesfest-flagget representerer musikk, glede og glade folk. Campingplassen virkar meir open og velkomen for alle no, uansett hudfarge, seier ein nøgd turist.

Han legg til at folk gjerne må ha sørstatsflagg hengjande oppe i private omgjevnader. På offentlege plassar synest han det er heilt unødvendig og provoserande for mange.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Markerte Tysnes med nytt EM-gull

Det er stas når tysnesingar markerer seg utanfor kommunen, ja, til og med i utlandet. Ekstra stas er det når det er unge tysnesingar som set Tysnes på kartet.I sist veke kom styrkeløftar Anna Dorthea Espevik heim til Tysnes med ein ny gullmedalje. Denne gongen var det eit EM-gull. Europameisterskapen vart...

Markerer TV-aksjonen med fredagskafé

Tysnes skule gjentek suksessen frå i fjor og markerer også i år TV-aksjonen med fredagskafé fredag føremiddag. I fjor var det tett i tett med folk og trangt om plassen i den gamle gymsalen på skulen. I år vert arrangementet flytta til Tysneshallen. – Der blir det kafé og underhaldning for alle som ynskjer å koma, melder inspektør Synnøve Vines til avisa.