YNSKJER VELKOMEN: Kari og Helge Drange (innfelt) er klare for å ta imot gjester i Kulturløo på laurdag. (Begge foto: Kulturløo)
YNSKJER VELKOMEN: Kari og Helge Drange (innfelt) er klare for å ta imot gjester i Kulturløo på laurdag. (Begge foto: Kulturløo)

Duka for familiedag i Kulturløo

Laurdag blir det arrangert familiedag i Kulturløo på Drange. Arrangementet er i samband med både Kystsogevekene og Kulturminnedagene.
Publisert 06.09.2018 kl. 11.49. Oppdatert kl. 11.53.

Besøkande vil blant anna kunna sjå ei kunstutstilling:

– Det blir ei utstilling av botaniske trykk av Ann Kristine Aanonsen, seier Helge Drange.

Vidare fortel han at det blir natursti for barna, i tillegg til opplegget for dei vaksne.

– Og så skal Anne Elisebeth Skogen fortelja om utvandringa til USA, og om korleis det gjekk med dei første innvandrarane, seier Drange.

Skogen er dramalærar ved Suldal kulturskule, og frilansforteljar med forteljarutdanning frå det som før heitte Høgskolen i Oslo.

Foredraget hennar er delt opp i to delar. Del ein handlar om sjølve utvandringa til dei første nordmenna, som reiste med skipet Restauration til USA. Denne delen har ho framført i Kulturløo tidlegare, og fleire har etterspurt fortsetjinga. Derfor kjem ho i år til å også fortelja del to av historia, nemleg om korleis dei norske innvandrarane klara seg i det nye landet.

Vidare forel Drange at det blir moglegheit for å koma og sjå på dyra på garden, som for eksempel villsauane deira.

– I tillegg vil det bli servert kaffi og noko å bita i, avsluttar Drange.


Siste saker Gå til framsida

Tjelden kom rekordtidleg

Måndag denne veka melde Svein Ove Agdestein at han hadde sett tjelden for fyrste gong i år. Det er rekordtidleg.– Normalt plar tjelden koma 8. eller 9. mars. Eg har aldri før registrert ein tjeld så tidleg som 18. februar, fortel Svein Ove Agdestein.I over 30 år har han følgt med på når den fyrste tjelden har meldt sin ankomst på Siriskjeret, den ytterste tuppen på...