VIL LAGA SYNGEGJENG: Tron Jensen medverka då Tysnes kulturskule for nokre år sidan feira 25-års jubileum. No kjem han tilbake, for å samla unge på Tysnes til ein syngegjeng. Her frå sist han var i Tysneshallen. (Arkivfoto: Lena Helvik)
VIL LAGA SYNGEGJENG: Tron Jensen medverka då Tysnes kulturskule for nokre år sidan feira 25-års jubileum. No kjem han tilbake, for å samla unge på Tysnes til ein syngegjeng. Her frå sist han var i Tysneshallen. (Arkivfoto: Lena Helvik)

Vil samla unge tysnesingar til fellessong

Tysneshallen blir konsert-arena når Tron Jensen kjem for å samla unge til barne- og familiekonsert.
Publisert 14.09.2018 kl. 09.00.

Dagen blir søndag 23. september, om ettermiddagen. På programmet står både song, eventyrforteljing og musikklagsinnslag.

Steinar Dalland skal vera eventyrforteljar, i lag med lydar frå Tysnes musikklag. Frå Bergen kjem låtskrivar og artist Tron Jensen. Han skal vera primus motor og leia eit eige barnekor denne dagen.

– Målet er å samla unge tysnesingar til ein syngegjeng som skal opptre i lag med Tron, seier musikklagsdirigent og medarrangør Yngve Nikolaisen.

Han er ein av initiativtakarane til arrangementet.

– Me vil la dei yngste få delta og ikkje berre vera publikum. Me håpar å få til ein staseleg konsert med program for heile familien, seier Nikolaisen.

Musikklaget stiller med ein god del solistar, dei fleste skal spela på instrument som dei til vanleg ikkje trakterer.

– Me håpar på høg underhaldningsverdi der overraskingane skal stå i kø, seier dirigenten, med glimt i auga.

I desse dagar sender musikklaget ut invitasjon til alle unge på Tysnes, både i barnehagar og skular, med tilbod om å vera med i syngegjengen.

– Me håpar mange melder seg på, seier Nikolaisen.

Planen er at alle som vil vera med, skal samlast nokre timar før konserten og øva i lag med Tron Jensen. Namn på songane vil og bli delt ut, slik at ein kan øva litt heime også.

– Me ynskjer å treffa eit ungt publikum, for å få folk til å bli glade i song og musikk, seier Nikolaisen.

Han ser på arrangementet delvis som rekrutteringsarbeid for korpsrørsla.

– Og dei faste medlemene i musikklag gler seg veldig. Det er mykje futt i øvingane for tida, legg han til.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Miljødiplomet til Hordaland fylkeskommune og Skyss må ned frå veggen no

I seinare tid har det vore diskutert opp og ned om ferjer til og frå Tysnes. Møte har vore organiserte og haldne, folk har fortvila forsøkt på å få svar på spørsmåla sine rundt dette temaet, men Hordaland fylkeskommune og Skyss er tause. Dei vil ikkje plagast med slikt frå distrikta.Her er det politikarane i fylkeskommunen som fylgjer opp initiativa frå sentralt hald, og har tildelt...

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...

Dugnad i Peralio

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av...