LANGENUEN: Slik kan ein bru over Langenuen verta sjåande ut. (Illustrasjonsfoto)
LANGENUEN: Slik kan ein bru over Langenuen verta sjåande ut. (Illustrasjonsfoto)

Håpar på E39-vedtak før jul

Publisert 17.10.2018 kl. 07.18.

Kor Langenuen skal kryssast av den nye ferjefrie E39, kan bli avgjort før jul. Det fortel prosjektleiar for E39 Stord-Tysnes-Os, Signe Eikenes, til «Tysnes».

Dei to alternativa som det står mellom er sørleg kryssing ved Hodnanes-Jektevik (biletet) og eit midtre alternativ ved Raunholm-Neshamn. Kommunestyret i Tysnes har gått inn for kryssing i sør. Det har også nabokommunane.

– Me håpar at det kjem eit vedtak før jul, slik at me fyrst og fremst får endeleg fastlagt linevalet for kryssing av Langenuen, seier Eikenes.

Prosjektleiaren håpar også at det kjem ei klargjering av tempoet i planlegginga vidare, like eins om det skal vera staten eller kommunane som skal stå for planarbeidet.


Siste saker Gå til framsida

Har studert tilstanden til den store eika i Våge

«Festivalkontoret» i Våge skal utvidast. Derfor trong Fonna AS meir info om den gamle eika ved kontoret.– Eg kom med ei anbefaling om å finna ut litt om vitaliteten og helsetilstanden til treet, og gjerne òg finna ut risikoane med treet, seier arborist Kristoffer Nerhus, dagleg leiar i Hardanger Hagehjelp.Han kom i kontakt med Sigvard Madsen i Fonna AS, som følge av...

Tommy stod på og lukkast

Endeleg, etter fire års innsats av fleire gode krefter, og ikkje minst Tommy Gundersen (24) sjølv, har han fått lærlingeplass og er nærast sikra jobb i framtida.