I STAVANGER: Ventetida er over. Seint laurdag kveld er medlemene samla på hotellet for å opplesedet fantastiske resultatet. I midten ser me dirigent Yngve Nikolaisen og mangeårig medlem Olav Kalgraf. (Foto: Morten Haaland)
I STAVANGER: Ventetida er over. Seint laurdag kveld er medlemene samla på hotellet for å opplesedet fantastiske resultatet. I midten ser me dirigent Yngve Nikolaisen og mangeårig medlem Olav Kalgraf. (Foto: Morten Haaland)

Flott 1. plass til Tysnes musikklag i Siddis Brass

– Heilt fantastisk og uventa. Me er heilt overvelda, seier ein svært nøgd leiar i Tysnes musikklag, Lars Petter Epland, til «Tysnes» etter at resultata vart kjent i 22.30-tida laurdag kveld.
Publisert 03.11.2018 kl. 22.30. Oppdatert kl. 23.17.

Ikkje berre vann Tysnes andredivisjon. Dei stakk og av med solistprisen.

– Dette var veldig, veldig, veldig gøy. heldt den så nøgde musikklagsleiaren fram.

I fjor fekk Tysnes musikklag tredjeplass i 2. divisjon. I år hadde dei som mål, ifølgje Epland, å koma omlag midt på treet, det vil seia kring femteplass. Det var ti korps med i andre divisjon.

Tysnes musikklag spelte fire stykke.

– Dommarane må ha likt det me spelte, trur Epland, etter å ha vore på scenen og henta dei gjeve premiane.

Etter praten med «Tysnes» skundar han seg tilbake til hotellet for å treffa resten av gjengen – og feira innsatsen.

Det var den faste dirigenten, Yngve Nikolaisen, som leia korpset til ein flott 1. plass i 2. divisjon i Siddis Brass.

Underhaldningskonkurransen Siddis Brass er ved sida av det årlege norgesmeisterskapet i Bergen det viktigaste arrangement for norske brass band. Siddis Brass er eit fast innslag i Tysnes musikklag sitt årsprogram. I år gjekk dei heilt til topps i andredivisjon.

Siddis Brass går normalt av stabelen fyrste helga i november. Tysnes musikklag drog frå Tysnes fredag for å vera klare til å gå på scenen laurdag ettermiddag klokka 15.40.

Totalt vart det konkurrert i både elitedivisjon, fyrste, andre, tredje og fjerde divisjon.

Konkurransen går av stabelen i Bjergsted Musikksenter (Stavanger Konserthus, Musikkonservatoriet og Musikkskulen).

Kvart brassband framfører eit underholdningsprogram etter fritt valg innafor ei tidsramme på 20-25 minutt.

Siddis Brass ei massemønstring av brassband med mange flotte prestasjonar. Ole SkatenHEILT I SKYENE: Tysnes musikklag hausta applaus for Siddis-programmet i Tysneshallen sist søndag. Det gjorde og solisten Nich Hughes (påbiletet). I Stavanger i dag laurdag gjekk det over all forventning. – Me er heilt i skyene, seier leiar Lars Petter Epland. (Foto i Tysnesallen: Øyvind Bjerkestrand)
HEILT I SKYENE: Tysnes musikklag hausta applaus for Siddis-programmet i Tysneshallen sist søndag. Det gjorde og solisten Nich Hughes (påbiletet). I Stavanger i dag laurdag gjekk det over all forventning. – Me er heilt i skyene, seier leiar Lars Petter Epland. (Foto i Tysnesallen: Øyvind Bjerkestrand)
JUBEL: Godt nøgde korpsmedlemer etter at resultatet var kjent for alle medlemene. (Foto: Morten Haaland)
JUBEL: Godt nøgde korpsmedlemer etter at resultatet var kjent for alle medlemene. (Foto: Morten Haaland)

Siste saker Gå til framsida

Debatt: Avisa skal fram

Det er viktig at regjeringa legg til rette for distribusjonsløysingar som er føreseielege på ein slik måte at det er råd for avisene å tilpassa utgjevingane sine. Regjeringa vil no kutta ned på postomberingsdagar til 2,5 dag i snitt kvar veke. Framlegget er at eine veka er det postlevering måndag, onsdag og fredag, og andre veka er tysdag og torsdag. Det gjer at avislevering ikkje er...