KLARE FOR NY KONSERT: Tysnes kammerkor i Stavanger domkyrkje tidlegare i år. (Foto: Tysnes kammerkor)
KLARE FOR NY KONSERT: Tysnes kammerkor i Stavanger domkyrkje tidlegare i år. (Foto: Tysnes kammerkor)

Tysnes kammerkor gjer det igjen

Enno ein gong går koret saman med eit anna kor for å laga ei mest mogeleg variert konsertoppleving.
Publisert 13.11.2018 kl. 06.00.

Denne gongen er det Strandebarm songlag som slår seg saman med tysnesingane, og søndag 18. november lovar dei to kora ein stemningsfull konsert i kyrkja på Onarheim. Dagen før held dei konsert i Strandebarm kyrkje.

– Å halda førjulskonsert, inneber at ein i tillegg til julesongar vil by på andre sjangrar. Denne gongen vil det bli ein del overraskingar som vil gleda publikum, lokkar Ingunn Myklebust i Tysnes kammerkor.

Kora kan nemleg freista med alt frå tradisjonelle julesongar til låtar av både Sting og Coldplay.

– Dette må ikkje korinteresserte publikummarar gå glipp av, seier Myklebust.

I år er det 25 år sidan «Kor som helst» (No Tysnes kammerkor) vart danna. Myklebust fortel at dei har halde minimum to konsertar årleg, og at dei etterkvart har opparbeidd seg eit stort repertoar. Det same har Strandebarm songlag, som vart stifta for 51 år sidan. Koret er med andre ord meir enn dobbbelt så gamalt som Tysnes kammerkor.

– Men medlemmene er ikkje dobbelt så gamle. Kora kan nesten samanliknast både i alder, repertoar og aktivitetsfrekvens, fortel Myklebust, som ønskjer alle velkomne til konsert i Strandebarm og Onarheim kyrkje.


Siste saker Gå til framsida

Tjelden kom rekordtidleg

Måndag denne veka melde Svein Ove Agdestein at han hadde sett tjelden for fyrste gong i år. Det er rekordtidleg.– Normalt plar tjelden koma 8. eller 9. mars. Eg har aldri før registrert ein tjeld så tidleg som 18. februar, fortel Svein Ove Agdestein.I over 30 år har han følgt med på når den fyrste tjelden har meldt sin ankomst på Siriskjeret, den ytterste tuppen på...